Dialoguri

Iosif Vissarionovici, primar în Turda

Primaria Turda - Copy

Ștefănie era un fel de Ceaușescu, e suficient să vă amintiți tablourile cu el însuși din biroul de primar. Cu Cristi Matei ne-am întors în anii 50, la metodele lui Stalin. După ce a terminat de împărțit funcțiile din Turda și i-a “cumpărat” pe toți cei care puteau fi cumpărați, a trecut la “pasul 2”: discreditarea celor care i se opun. Armele principale sunt unele ziare locale, slujitori fideli plătiți din banii turdenilor. Menestreli ieftini la curtea boierului, unii jurnaliști turdeni trec pe la casieria Primăriei, apoi cântă dupa partitura scrisă de Cristi Matei. Uită că banii de la Primărie sunt de fapt bani proveniți din taxele și impozitele turdenilor, plătite nu doar de votanții PSD-ului, ci și de simpatizanții liberali, ai lui Mircea Irimie și ai lui Andrei Suciu. Uită că actualul primar a întrunit DOAR 25% din voturile turdenilor și se comportă de parcă tot orașul l-a votat pe Matei.

Dacă vrea să fie reales, Cristian Matei trebuie să muncească din greu. Nu doar straturi subțiri de asfalt pe trotuare și prin curți interioare, ci asfalt serios pe drumurile principale, care să reziste la trafic. Nu 4 pubele de gunoi pe an, ci colectarea selectivă a gunoiului în tot orașul și contracte de salubrizare respectate de toți cetățenii, inclusiv de asistații sociali. Nu diplome și chermeze de tot felul, ci un oraș modern și curat.

Dle primar, nu uitați cifrele de mai jos:

1. Cristian Matei (PSD) – 4.532 voturi – 25,47%
2. Andrei Suciu (indep) – 3.682 voturi – 20,69%
3. Tudor Ștefănie (PNL) – 3.280 voturi – 18,43%
4. Mircea Irimie (ALDE) – 2.953 voturi – 16,59%
5. Emil Moldovan (PMP) – 1.571 voturi – 8,82%
6. Marian Bia (UCDR) – 699 voturi – 3,92%
7. Doru Anca (PRM) – 556 voturi – 3,12%
8. Lucian Varo (PND) – 294 voturi – 1,65%
9. Alexandru Ignat (PNȚCD) – 225 voturi – 1,26%

Asociația T9.

Asfaltări confidențiale la Turda !

Asfalt Confidential - Copy

A doua zi după ce Justiția a decis că e ilegal să faci plăți confidențiale din bani publici, Domeniul Public Turda ne spune că e secret cine face asfaltările în Turda. Se pare că primarul Cristian Matei a decis să nu mai spună nimic turdenilor. Nu avem dreptul să știm nici câți bani plătește Primăria în stînga și-n dreapta, nu avem dreptul să știm nici ce firme asfaltează străzile Turzii.

Domnule primar, de ce trebuie ascuns numele firmelor care asfaltează străzile orașului nostru?

Asociația T9

Este parcat regulamentar acest autovehicul?

Masina Matei

Solicităm Poliției Locale Turda să răspundă în mod public la următoarele întrebări: Autoturismul B-200-EDO este parcat regulamentar în imaginea alăturată? Pe baza Dreptului la Replică publicat în TurdaNews și a afirmației dlui director executiv Valer Moldovan conform căreia “Poliția Locală a municipiului Turda aplică legislația în vigoare necondiționat și fără părtinire indiferent de poziția socială sau funcție a oricărui cetățean care încalcă legea”, constituie o încălcare a legii modul în care autoturismul în cauză a fost parcat?

Vă mulțumim,
Asociația T9

Solicităm Consiliului Local să respecte opțiunea cetățenilor Turzii!

500000 pentru spital

Ne vom adresa azi consilierilor locali ai mun. Turda, în numele pacienților Spitalului Municipal Turda, spital în care:

  •    la secția Oncologie nu există defibrilatoare, aspiratoare, iar saloanele nu au băi,
  •    la secția Neurologie nu există electroencefalograf,
  •    la secția Psihiatrie Acuți nu există defibrilator, iar secția Psihiatrie Cronici nu are dotare medicală,
  •    secția Anestezie și Terapie Intensivă necesită numeroase dotări,
  •    absolut toate secțiile au probleme majore din cauza absenței dotărilor și a lipsei de fonduri,

(informațiile de mai sus sunt preluate din Raportul de Studiu, Cercetare și Analiză a activității Spitalului Municipal Turda, studiu realizat in perioada ianuarie-februarie 2017)

Pe baza opțiunii exprimate deschis de peste 1.000 de participanți la sondajul efectuat de Asociația T9 in perioada 29-30 august 2017,

Vom solicita ca fondurile prevăzute a fi alocate de la bugetul local al mun. Turda Mănăstirii Mihai Vodă să fie alocate Spitalului Municipal Turda.

Asociația T9.

Un mesaj adresat presei locale

presa-libera - Copy

Doamnei Lia, domnilor Aurel, Emil, Horea, Gelu, Ionel, Ovidiu și celorlalți jurnaliști turdeni: Viitorul orașului depinde și de voi. Sunteți oamenii care scriu zilnic, pentru cititorii turdeni. Prin ceea ce scrieți, influențați mersul orașului și opiniile cititorilor.
Semnele nu sunt bune deloc, suntem convinși că le vedeți și voi. Dar aveți rețineri să le spuneți, pentru că sunteți finanțați din bani publici.
Nevoile orașului sunt evidente, însă ce fac autoritățile e complet pe dos.

Sătui de dictatura lui Ștefănie, turdenii au votat masiv schimbarea. Unii au crezut în Mircea Irimie, alții în Cristi Matei, alții în Andrei Suciu. A câștigat Matei, cu promisiunea că “va reda Turda turdenilor”…

Ce am primit în locul acestei promisiuni?
– Ginerele instalat pe post de director-moștenitor la CAA. Știți și voi cum a fost orchestrată numirea ca interimar, apoi s-a rezolvat și cu “concursul”.
– Transparența = zero. Dacă voi știți cum s-au cheltuit banii de la ZMT, să ne spuneți și nouă. Pe oricine întrebăm, nimeni nu știe nimic. Dacă îi întrebăm pe cei care au participat direct, toți susțin că au fost voluntari și n-au fost plătiți…. Păi atunci unde s-au dus cei 500.000 RON?
– Contractele grase merg la prieteni. Ultima ispravă, 70.000 euro acordați rapid în 30 minute.
– Contracte halucinante, complet inutile. Acuma sincer, ce rost are să plătească Primăria 500.000 euro chirie pe clădirea Poștei??
– Doua străzi asfaltate în 15 luni, dintre care una cu Domeniul Public, cealaltă cu firma unui prieten. Pe bune, chiar și Ștefănie asfalta mai mult… și vine toamna, vin ploile, cam cu asta rămânem până la primăvară.
– Podul de la A&A?….. Doamne ferește de o nenorocire acolo…. Absolut nimic nu s-a făcut în 15 luni
– Primăria donează 500.000 RON la mănăstire, când geamurile din clădirea spitalului sunt sparte?
– Patru tomberoane de gunoi în Micro și o toaletă publică în centru. Cine știe cât au costat, că nu ne-a spus nimeni.
– Și lista poate continua……

La realizări ce să trecem? Am câștigat niște meciuri de handbal…. Și am făcut zeci de planuri de “mobilitate urbană”, unele mai nerealiste ca altele.

Domnilor ziariști, vorbiți cu oamenii pe stradă, vedeți ce părere au….. Mai scrieți și părerea lor, nu doar “dupa dictare” de la Primărie. E chiar umilitor să vedem cum reproduceți toți, simultan, comunicatele Primăriei. Scrieți opinia dumneavoastră despre ce vedeți în jurul vostru, așa face un jurnalist care își respectă meseria.

Vă dorim succes,
Asociația T9.

Se încarcă...