Dialoguri

Asfaltări confidențiale la Turda !

Asfalt Confidential - Copy

A doua zi după ce Justiția a decis că e ilegal să faci plăți confidențiale din bani publici, Domeniul Public Turda ne spune că e secret cine face asfaltările în Turda. Se pare că primarul Cristian Matei a decis să nu mai spună nimic turdenilor. Nu avem dreptul să știm nici câți bani plătește Primăria în stînga și-n dreapta, nu avem dreptul să știm nici ce firme asfaltează străzile Turzii.

Domnule primar, de ce trebuie ascuns numele firmelor care asfaltează străzile orașului nostru?

Asociația T9

Este parcat regulamentar acest autovehicul?

Masina Matei

Solicităm Poliției Locale Turda să răspundă în mod public la următoarele întrebări: Autoturismul B-200-EDO este parcat regulamentar în imaginea alăturată? Pe baza Dreptului la Replică publicat în TurdaNews și a afirmației dlui director executiv Valer Moldovan conform căreia “Poliția Locală a municipiului Turda aplică legislația în vigoare necondiționat și fără părtinire indiferent de poziția socială sau funcție a oricărui cetățean care încalcă legea”, constituie o încălcare a legii modul în care autoturismul în cauză a fost parcat?

Vă mulțumim,
Asociația T9

Solicităm Consiliului Local să respecte opțiunea cetățenilor Turzii!

500000 pentru spital

Ne vom adresa azi consilierilor locali ai mun. Turda, în numele pacienților Spitalului Municipal Turda, spital în care:

  •    la secția Oncologie nu există defibrilatoare, aspiratoare, iar saloanele nu au băi,
  •    la secția Neurologie nu există electroencefalograf,
  •    la secția Psihiatrie Acuți nu există defibrilator, iar secția Psihiatrie Cronici nu are dotare medicală,
  •    secția Anestezie și Terapie Intensivă necesită numeroase dotări,
  •    absolut toate secțiile au probleme majore din cauza absenței dotărilor și a lipsei de fonduri,

(informațiile de mai sus sunt preluate din Raportul de Studiu, Cercetare și Analiză a activității Spitalului Municipal Turda, studiu realizat in perioada ianuarie-februarie 2017)

Pe baza opțiunii exprimate deschis de peste 1.000 de participanți la sondajul efectuat de Asociația T9 in perioada 29-30 august 2017,

Vom solicita ca fondurile prevăzute a fi alocate de la bugetul local al mun. Turda Mănăstirii Mihai Vodă să fie alocate Spitalului Municipal Turda.

Asociația T9.

Un mesaj adresat presei locale

presa-libera - Copy

Doamnei Lia, domnilor Aurel, Emil, Horea, Gelu, Ionel, Ovidiu și celorlalți jurnaliști turdeni: Viitorul orașului depinde și de voi. Sunteți oamenii care scriu zilnic, pentru cititorii turdeni. Prin ceea ce scrieți, influențați mersul orașului și opiniile cititorilor.
Semnele nu sunt bune deloc, suntem convinși că le vedeți și voi. Dar aveți rețineri să le spuneți, pentru că sunteți finanțați din bani publici.
Nevoile orașului sunt evidente, însă ce fac autoritățile e complet pe dos.

Sătui de dictatura lui Ștefănie, turdenii au votat masiv schimbarea. Unii au crezut în Mircea Irimie, alții în Cristi Matei, alții în Andrei Suciu. A câștigat Matei, cu promisiunea că “va reda Turda turdenilor”…

Ce am primit în locul acestei promisiuni?
– Ginerele instalat pe post de director-moștenitor la CAA. Știți și voi cum a fost orchestrată numirea ca interimar, apoi s-a rezolvat și cu “concursul”.
– Transparența = zero. Dacă voi știți cum s-au cheltuit banii de la ZMT, să ne spuneți și nouă. Pe oricine întrebăm, nimeni nu știe nimic. Dacă îi întrebăm pe cei care au participat direct, toți susțin că au fost voluntari și n-au fost plătiți…. Păi atunci unde s-au dus cei 500.000 RON?
– Contractele grase merg la prieteni. Ultima ispravă, 70.000 euro acordați rapid în 30 minute.
– Contracte halucinante, complet inutile. Acuma sincer, ce rost are să plătească Primăria 500.000 euro chirie pe clădirea Poștei??
– Doua străzi asfaltate în 15 luni, dintre care una cu Domeniul Public, cealaltă cu firma unui prieten. Pe bune, chiar și Ștefănie asfalta mai mult… și vine toamna, vin ploile, cam cu asta rămânem până la primăvară.
– Podul de la A&A?….. Doamne ferește de o nenorocire acolo…. Absolut nimic nu s-a făcut în 15 luni
– Primăria donează 500.000 RON la mănăstire, când geamurile din clădirea spitalului sunt sparte?
– Patru tomberoane de gunoi în Micro și o toaletă publică în centru. Cine știe cât au costat, că nu ne-a spus nimeni.
– Și lista poate continua……

La realizări ce să trecem? Am câștigat niște meciuri de handbal…. Și am făcut zeci de planuri de “mobilitate urbană”, unele mai nerealiste ca altele.

Domnilor ziariști, vorbiți cu oamenii pe stradă, vedeți ce părere au….. Mai scrieți și părerea lor, nu doar “dupa dictare” de la Primărie. E chiar umilitor să vedem cum reproduceți toți, simultan, comunicatele Primăriei. Scrieți opinia dumneavoastră despre ce vedeți în jurul vostru, așa face un jurnalist care își respectă meseria.

Vă dorim succes,
Asociația T9.

Dialog T9 – ziariștii din presa locală

T9-Ziaristi - Copy

Întâlnirile T9 cu ziariștii sunt foarte utile: se spun lucruri interesante care, puse cap la cap, vor arăta dimensiunea risipei banilor publici. De-asta susținem ideea acestor dezbateri, pentru că dacă toată lumea spune ce știe, avem șanse să aflăm adevarul.

Aveți mai jos o parte din dialogul dintre T9 și ziariști, referitor la lucrările făcutre de Romabelt în Turda (un fragment relevant, zicem noi):

Andrei Suciu:
Știți care sunt cele trei investiții mari pe care le-a facut Romabelt în Turda?

Gelu Florea:
Da, la CNMV, la Zoo Turda și … cu care s-a judecat cu ăsta, cu….ăla de decontaminare..

Andrei Suciu:
Nu, nu… aia poate… dar ce a făcut?… ce a făcut?

Gelu Florea:
….la CNMV știu sigur.

Andrei Suciu:
CNMV-ul …. și a mai făcut un bloc.

Gelu Florea:
…. aaah, corect !

Horea Hudrea:
Iar la blocul ăla este înțelegerea lui Ștefănie cu….

Andrei Suciu:
Eu nu știu al cui e și nu mă interesează.

Horea Hudrea:
E blocul ăla cu transformatorul, ăla de la stadion?

Gelu Florea:
Blocul de pe strada Stadionului, cum mergi la Pelicanul

Emil Turdean:
Ăla cu geamuri rotunde.

Andrei Suciu:
Eu vă întreb: când tu, ca și Primărie, ai o firmă care dă o „trântă” într-unul din proiecte, o folosești și în al doilea proiect, și o lași să își facă și un proiect privat?!?

Horea Hudrea:
Dle Suciu, domnul Ștefănie a avut o relație cu….

Andrei Suciu:
În proiectul pe bani europeni de la LMV îs probleme majore… și se poate merge, întreba… luminile se topesc, au căzut în capul elevilor…

Gelu Florea:
Is de aceeași natură penală ca și cu Zoo….

Emil Turdean:
Dar există pornit.. există pornit dosar penal și acolo, la CNMV?

Gelu Florea:
nu știu… toti avem impresia că cineva a facut o sesizare… ca și cu Zoo

Horea Hudrea:
Dar știți ca există o hotărâre a Consiliului Local Turda, nu mai știu dacă a fost introdusă de fostul primar sau de consilierii PD, prin care firma Romabelt a beneficiat de circa 3 miliarde de lei din bugetul local, ca să-și construiască un transformator la blocul ăla de acolo? Deci blocul ăla de acolo când a fost construit nu era legat la reteaua de … e hotărâre de Consiliul Local aprobată…. și s-a lansat ideea că este nevoie, parțial e adevărată chestia aceasta, deci era nevoie de iluminatul public din zonă, dar cu un drum s-a făcut un transformator și investitorului privat de la Romabelt, „ca să ajutăm investitorul”….

Andrei Suciu:
Asta dumneavoastră trebuie să investigați și să vedeți dacă….

Horea Hudrea:
Nu, că este hotărâre de Consiliu Local, o pot căuta!

Emil Turdean:
Unde au fost consilierii locali din 2012 în 2016? Ei n-au știut de ce se întâmplă acolo?

Ovidiu Bucur:
Dar nu numai atâta…. dar unde au fost consilierii locali din 2008 în 2012…

Emil Turdean:
Unde e fost opoziția? Că era și opoziție, de ce nu a ieșit opoziția să zică… Opoziția are un lider acolo, care să zică „Măi oameni buni, ăștia au sifonat niște bani acolo…”

Se încarcă...