Evenimente

Bugetul Zilelor Turzii, dat de Cristi Matei pe mâna unui om care “pierde” 500.000 lei pe an

Matei- Ursuleanu - Copy

În februarie 2017 primarul Matei își angaja “consilier personal” pe un anume Gabriel Ursuleanu. După care l-a pus imediat șef la Parcări în Turda. Poate vă întrebați pe ce criterii l-a adus Cristi Matei pe domnul Ursuleanu tocmai de la București?? Bineînteles, pe “competență”, așa cum și-a numit și propriul ginere director la Compania de Apă. Tot la Compania de Apă a fost angajată de urgență și doamna Ursuleanu, că doar nu era să rămână în Turda fără serviciu.

Toata lumea s-a întrebat oare ce a determinat familia Ursuleanu să lase viața de București și să vină tocmai la Turda, să se angajeze pe salarii de bugetari, tocmai la Primărie și la Compania de Apă? Probabil pasiunea dlui Ursuleanu pentru parcări, alt motiv n-am găsit….. Am răsuflat ușurați, Turda n-avea specialist în parcări și ne-am bucurat că a venit un domn cu un BMW X6 tocmai din București să ne învețe cum să parcăm …. Iar ca un bonus, acum câteva săptămâni, dl Ursuleanu ne-a învățat și cum să intrăm și să ieșim de la toaleta publică.

Surpriza a venit când am aflat că dl Ursuleanu e specialist și în organizări de evenimente, deci se va ocupa și de cheltuirea celor 500.000 lei disponibili pentru Zilele Turzii. Aici urmeaza partea interesantă: dl Gabriel Ursuleanu are o firmă care tocmai cu asta se ocupă, cu organizări de evenimente. Mai precis, organizări în pierdere, pentru că firma RABO EVENT SRL a înregistrat pierderi de 482.000 RON în 2016 și 399.000 RON în 2015.

3 întrebări pentru Cristi Matei:

– Dle Matei, de ce ați dat bugetul Zilelor Turzii pe mâna unui om a cărui firma de organizare evenimente merge în pierdere de 2 ani?

– Dle primar, angajarea dlui Ursuleanu pe post de “consilier personal – șef parcări” a fost făcută doar ca paravan, când de fapt scopul era să îl numiți șeful organizării Zilelor Turzii?

– Ați mărit bugetul alocat Zilelor Turzii ca să aibă domnul Ursuleanu de unde cheltui bani, că la asta se pare că se pricepe cel mai bine?

În orașul în care “nu sunt bani” pentru niciun proiect în beneficiul cetățenilor de rând, se găsesc bani să-l angajăm pe Ursuleanu de la București, să-i angajăm nevasta, să-i dăm salariu din bani publici, deși el “sparge” jumate de milion pe an. Vă mai mirați unde se scurg banii orașului? Vă mai mirați că Primăria Turda are contracte confidențiale cu furnizorii de servicii și spune că nu poate divulga sumele pe care le plătește?

Dle Ursuleanu, dacă am scris ceva incorect, vă așteptăm la sediul Asociației T9, să ne spuneți dacă am afirmat ceva greșit.

Asociația T9.

(credit foto: inturda.ro)

Matei- Ursuleanu-RABO EVENT - Copy

 

Aleargă și salvează o viață !

Facebook-Post-Simplu1Crosul va avea loc sâmbătă, 20 mai 2017, începând cu ora 9:30 pe un traseu prestabilit pe drumul comunal DC 82 (din DN 1 spre Moldovenești), pe amplasamentul unde voluntarii Asociației T9 au plantat un număr de 1.900 paltini și tei. Zona de înscrieri şi aria de concurs vor fi marcate vizibil.

Înscrierea la cros este gratuită. Se acceptă donații în contul Asociației „Amicii Noștri” Turda.

Crosul are drept scop promovarea alergării în aer liber şi a unui stil de viaţă sănătos, promovarea activităților de împădurire, plantări și ecologizări, dar și atragerea atenției asupra necesității protecției animalelor: salvarea, adăpostirea, hrănirea, adopția, sterilizarea și îngrijirea câinilor abandonați. Se adresează tuturor persoanelor pasionate de alergare, cărora starea de sănătate le permite o alergare pe una din distanțele alese.

Asociația T9 îl are ca invitat special pe Tibi Ușeriu, câștigătorul Ultra-Maratonului 6633 Arctic Ultra, pentru a doua oară consecutiv anul acesta, aflat la cea de-a doua vizită în Turda.

Sponsorii evenimentului sunt firmele SYKES si Daisler.

În funcţie de numarul de persoane înscrise, vârsta şi sexul competitorilor, crosul poate cuprinde următoarele categorii:

  1. a) – copii 4-6 ani – fete/baieți – mixt
  2. b) – copii 7-10 ani – fete/baieți- mixt
  3. c) – copii 11-15 ani – fete/baieți- mixt
  4. d) – copii 16-18 ani – fete/baieți- mixt
  5. e) – adulti 18+ – femei/ bărbați- mixt

Distanţe de parcurs:

– Cros copii 4-6 ani – 250 m

– Cros copii 7-10 ani – 500 m

– Cros copii 11-15 ani – 1 km

– Cros copii 16-18 ani – 2 km

– Adulți – 3 km

– Adulți – 9 km (T9)

– Adulți – 14 km

Pentru toţi copiii participanţi la această competiţie unul dintre părinţi/ tutore/ reprezentant legal al acestora va completa şi semna o declaraţie prin care îşi vor da acordul pe proprie răspundere cu privire la participare si vor declara că participantul (copil) este apt din punct de vedere medical pentru participarea la această competiţie.

Animalele de companie sunt admise și binevenite, și pot participa la cros alături de stăpânii lor, atâta timp cât nu reprezintă niciun pericol pentru ceilalți participanti iar sănătatea patrupedelor nu este pusă în pericol. Stapânii sunt întrutotul responsabili pentru animalelele lor si le vor asigura hrana si apa, lesa si botnita, daca este cazul, si deasemenea vor asigura curațenia în urma lor.

Fondurile rezultate în urma organizării competiției, după plata cheltuielilor implicate de organizarea acesteia vor fi folosite în susținerea Asociației „Amicii Noștri” Turda.

Cupele, medaliile și diplomele sunt pregătite deja!

Vă așteptăm în număr cât mai mare!

Asociația T9.

T9 donează pomii, voi îi plantați unde vreți !

Banner-Plantat-Final

Asociația T9 donează 2 cireși și 2 paltini oricărei familii din Turda care își dorește un un oraș mai verde.

Noi vă oferim pomii, voi îi plantați unde doriți în mun. Turda sau împrejurimi.

Sunați la T9 sau trimiteți-ne un mesaj pe Facebook dacă sunteți interesați!

„Oxigen pentru viitor” continuă și în 2017

Img 2017-03-18 10.41.17

Aproape 300 de paltini, frasini și tei au fost plantați de către membrii și susținătorii T9 în apropiere de Moldovenești. Am fost ajutați și de locuitori ai comunelor învecinate, o grupă de cercetași și câțiva elevi de la LMV, precum și de câțiva muncitori cu unelte și utilaje ce au făcut munca voluntarilor mai ușoară.
Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în acestă primă acțiune organizată de Asociația T9 în această primăvară, precum și autorităților locale pentru sprijinul acordat.

Asociația T9.

La Mulți Ani, Turda !

T9-La Multi Ani - Copy

Asociația T9 urează tuturor turdenilor, membrilor și simpatizanților din țară și străinatate un An Nou Fericit, cu multe bucurii și realizări, sănătate și putere de muncă.
     LA MULȚI ANI !!

Se încarcă...