Dezbaterea T9, concluzii. Episodul 1: Consilierii Locali = absenti nemotivati

Unde au fost Consilierii Locali luni seara?
Aceasta e prima întrebare pe care vrem să o adresăm comunității turdene.

dezabatere1

Grupul T9 vă propune o analiză a dezbaterii de luni seara de la Primărie. Sunt multe de spus, așa că vom împărți analiza noastră pe mai multe capitole. Începem cu problema comunicării între cetățeni și autorități.

Suntem întru totul de acord cu Dr. Grumaz și Dr. Bellu. Cei doi medici au dat un diagnostic corect: există mari deficiențe de comunicare între cetățeni și autorități. După un diagnostic, avem nevoie de un tratament eficient.

Dacă în cazul cetățenilor este oarecum explicabil tonul ridicat – e greu să-ți păstrezi calmul când locuiești pe o stradă care trebuia să fie asfaltată acum 12 ani și să auzi promisiuni după promisiuni, însă nimic concret – găsim total inacceptabil să observăm o absență masivă a consilierilor locali de la această dezbatere. Dacă primarul și viceprimarul municipiului și-au găsit timpul necesar, nu înțelegem de ce doar doi consilieri au onorat invitația grupului T9.

Considerăm că este de datoria alesilor locali să dea o explicație publică cetățenilor care i-au votat și să justifice de ce au absentat de la dezbaterea pe problema numărul 1 a orașului, infrastructura.

Facem un anunț în premieră: în luna ianuarie va avea loc a doua dezbatere a Grupului T9, pe un alt grup de subiecte de actualitate. În urmatoarele zile vom face publice aceste teme, vom cere părerea cetățenilor și vom invita din nou la dialog factorii responsabili. Sperăm că la această nouă întalnire să avem o prezență cât mai completă a consilierilor locali.

Cu mai multe detalii pe tema prezentărilor susținute luni seara vom reveni în articolele urmatoare.

Vă invităm să ne urmariți în continuare pe www.turdanoua.ro și pe Facebook.

Cu respect,
Grupul T9.





2 Raspunsuri la Dezbaterea T9, concluzii. Episodul 1: Consilierii Locali = absenti nemotivati

 1. BOCHIS spune:

  Intr-adevar a fost greu sa-mi pastrez calmul ,cand DOMUNUL PRIMAR ,foloseste aceasi tactica de cand o stim ,schimba subiectul{ diversiune,fofilare etc} si interventiile DOAMNEI consilier au fost in acelasi scop de a deturna subiectul dezbaterii ,ma rog, atata timp cat nu luam atitudine ,nimic nu se va schimba . A fost prima data in viata mea cand am luat cuvantul in fata unei multimi ,ceea ce nu aveam de gand ,m-a interesat sincer ce se va discuta la aceea dezbatere,dar nu m-am putut abtine sa nu-l intreb pe D primar,despre niste probleme de care ne batem zi de zi ,pe aceasta cale eu imi cer scuze daca am ridicat tonul , nu a fost cu intentie ,emotiile au pus stapanire pe mine. A FOST INTERESANT CE S-A DISCUTAT SI APRECIEZ INITIATIVA ACESTUI GRUP .MULTA BAFTA!

  • T9 Admin spune:

   In primul rand va felicitam pentru curajul de a vorbi deschis in fata participantilor la dezbaterea de luni seara. Rolul acestor dezbateri publice este tocmai acela de a permite cetatenilor sa se adreseze intr-un cadru organizat autoritatilor competente.
   Apreciem in mod deosebit si gestul de a va cere scuze pentru modalitatea in care in anumite momente v-ati exprimat parerile.
   Va asteptam si pe viitor la dezbaterile pe care le vom organiza, promitem sa abordam subiecte cel putin la fel de interesante si ne dorim o participare cat mai ridicata, atat din partea cetatenilor, cat si a celor pe care i-au votat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Se încarcă...