Andrei Suciu: Turda trebuie sa devină un oraș curat

MasinaCuratenie - 11 - Copy
Aud în jurul nostru expresii de genul: cei din T9 sunt „oamenii lui Ștefănie”, „s-au înțeles cu Matei”, „ăștia îs cu Irimie”… Zâmbesc amuzat însă mă și întristez. Din păcate mulți dintre locuitorii Turzii depind de un loc de muncă la Primărie, la vreuna din ‘regiile’ care trăiesc din bani publici sau își doresc să lucreze acolo. Alții visează contracte pe bani publici, în speranța unor venituri mai substanțiale.

Eu îmi doresc altceva: un oraș curat, cu străzi asfaltate, cu parcuri și locuri de joacă pentru copii. Un oraș în care să mă simt bine, să mă simt respectat. Așa cum m-am simțit în Dubai. Este evident că nu putem compara Turda cu marile metropole, însă putem face lucruri simple. Putem duce gunoiul, putem asfalta drumurile. Putem elimina risipa banilor publici. Ne putem înconjura de oameni cinstiți, care gândesc la fel. Așa cum sunt colegii mei din Asociația T9.

Vin și cu o propunere concretă pentru Turda: să înlocuim măturatul străzilor cu mașini performante, ca în imaginea de mai sus. Asociația T9 are oferte de preț, cifre exacte, putem discuta pe date concrete. Vă putem demonstra că e mult mai eficient și mai sănătos să lucrăm cu echipamente moderne decât cu măturoiul și roaba. (Nu încercați un comentariu că am fi interesați de comisioane la achiziționarea acestor utilaje, ați greșit adresa….)

Pană acum am avut mici realizări: s-au trasat două zebre la podul peste Arieș, duminică dimineața se va repara o groapă în Turda Nouă. Suntem curioși de cât timp are Primăria Turda nevoie să cumpere niște mașini performante de măturat străzile. Vă garantez că dacă cei din T9 ar avea putere de decizie, astăzi le-ați fi văzut deja pe străzile Turzii.

Andrei Suciu,
Președinte, Asociația T9

5 Raspunsuri la Andrei Suciu: Turda trebuie sa devină un oraș curat

 1. andrei spune:

  M-am saturat si eu sincer sa inghit kilograme de praf. O scurta plimbare imi umple gura de nisip de parca as fi lins trotuarul.
  Maturatorilor li se poate da altceva de munca,asta ca sa nu ii lasam pe oameni fara un loc de munca.
  O masinuta sau doua ar face treaba mult mai buna si s-ar curata tot orasul cum trebuie nu doar de la pod in sus spre centru.

  • T9 Admin spune:

   Aveți perfectă dreptate, toate străzile orașului trebuie să arate la fel: asfaltate, curate, bine întreținute. Așa ar trebui să arate un oraș civilizat, în 2016.
   Asta ne dorim cu toții, de aceea încercăm să aducem o schimbare la nivelul Turzii, în folosul locuitorilor săi.

   Asociația T9.

 2. Emil spune:

  Apropo de curatenie , deoarece in orasul nostru , iubitorii de animale – caini – nu se injosesc sa foloseasca , punga si manusile sa faca curat dupa animale , propun o taxa pe care acestia sa o plateasca , lunar , din care altcineva sa fie platit sa curete pe strazi , dejectiila cainilor acestor proprietari de animale . Strada Dr .I Ratiu , a ajuns wc-ul celor cu caini , care locuiesc la blocuri ! In fiecare zi acestia isi scot animalele la plimbare , pe acelasi traseu , si cainii isi fac nevoile cam in aceleasi locuri , adica in fata portilor oamenilor ce locuiesc acolo .Si nu este corect . Intelegi o data de doua ori , dar nu mereu , altii sa curete ceea ce nu murdaresc ei , iar cei ce sunt de vina sa intorc multumiti acasa , ca si-au plimbat cainele si s-au aerisit si ei putin !

 3. Anky spune:

  Ptr T9 admin: Așa ar trebui să arate un oraș in mod NORMAL in 2016 !!! Cat despre cei care matura, nu cred ca e cazul sa-si faca probleme legate de pierderea locului de munca. E atat de multa nevoie de curatenie in acest oras, in locuri in care acstfel de masinute nu incap, incat s-ar mai putea chiar face angajari :)).

 4. LIVIU CECLAN spune:

  Ne facem ca nu intelegem trocurile politice ale primarului (cu p mic). Locuri de munca cui trebuie ca sa voteze cu cine trebuie. De-aia nu cumpara Stefanie masini performante pentru curatat, care nu prafuiesc cum fac cei care matura. Nu v-ati saturat turdeni, de jocurile astea murdare de ani de zile ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Se încarcă...