Pornind de la un slogan…

imagine turda     Mai descoperă cineva orașul Salinei? De ce ar face-o? Și cum? Iată întrebări la care va trebui să încercăm să răspundem. Turda are un brand turistic și și-a asumat un slogan: ”Descoperă orașul Salinei!” Scopul era promovarea obiectivelor turistice atât din oraș cât și din împrejurimile acestuia. După momentul de entuziasm inițial, lucrurile par să stagneze și să se destrame.  Băile sărate sunt tot ce au fost, grădina zoologică este dar nu este, centrul istoric nu este valorizat decât ocazional – știm cu toții care e ocazia – , iar toate celelalte atracții turistice din Turda și împrejurimi rămân într-un nemeritat con de umbră.

Ce se poate face pentru dezvoltarea unui turism responsabil care să fie atractiv turiștilor și benefic turdenilor? Cum se pot interconecta micile inițiative locale cu marea inițiativă administrativă? Cum ne putem implica fiecare și de ce am face-o? Iată întrebări care nu ar trebui să rămână retorice.

La dezbaterea ”Turda turdenilor vs. Turda turiștilor” , împreună cu Alin Roșca de la Fundația de Ecologie și Turism ”Potaissa”, vom discuta (și) despre aceste subiecte care ne privesc pe toți.

Fiți o voce în acest dialog!

Pornind de la un slogan…

 1. Balog Bellu Catalin spune:

  Doar un aspect de prea multe ori neglijat as dori sa scot in evidenta: solutiile bune vin intotdeauna de la specialisti cu experienta.
  Toata lumea se poate implica in descrierea problemei, in sugerarea de solutii insa cea mai buna imagine de ansamblu o au tot specialistii.
  Nemtii spun ca daca un surub se strange cu cheia de 12 atunci avem nevoie de o cheie de 12. Daca avem una de 13 e ca si cum n-am avea.
  Noi, daca nu avem cheie de 12 luam una de 13 si ”rezolvam problema”.
  Comparand unde au ajuns ei si unde suntem noi ne dam seama ca ceva trebuie schimbat …la noi :)

  Alin Rosca e unul dintre specialisti si abia astept sa ascult parerea lui despre cum Turda ar putea sa-si diversifice turismul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Se încarcă...