În săptămâna „Școala Altfel”, noi vă propunem un „Primar Altfel”

Andrei-2016 - Copy

Dragi turdeni,

Sunt Andrei Suciu, un turdean ca și voi. Am studiat, am muncit și nu am motive să plec privirea în fața nimănui. Nu m-a pus nimeni nici șef la vreo companie de stat, nici pe vreo listă de candidați de partid.

Împreună cu prietenii mei din T9 am încercat să facem ceva pentru Turda. Pentru că, din păcate, Turda este mult în urma altor orașe din România, ca să nu vorbim de standardele europene.

Când am intrat în perioada de precampanie electorală, mi s-a parut corect să demisionez din calitatea de funcționar public, tocmai pentru a nu lăsa nici măcar un dubiu, sau vreo îndoială privind verticalitatea mea. Dar se pare că nu toți gândesc așa. Ce fac ceilalți candidați?

Primarul în funcție participă la evenimente “organizate de Primărie” care au un singur scop: să îi promoveze imaginea. Primăria scoate din joben concursuri de șah, table, ciclism, doar pentru a-i da ocazia primarului în funcție să își facă o poză-două prin oraș. Asociația T9 face poze cu gropile de pe străzi, cu podurile care se dărâmă, cu dealurile care o iau la vale, în timp de Primarul cântă romanțe și joaca table.

Pe urmă avem un parlamentar care se laudă cu performanțe gigantice prin București. Legi peste legi, interpelări peste interpelări. Dar vrea sa ajungă primar, nu-i mai place la București. Oare de ce? L-am întreba doar atât: cum s-au evaporat 1.847.000 RON – bani publici – în perioada când era viceprimar? O spune Curtea de Conturi, nu noi. Fără un răspuns la întrebarea asta, nu știu dacă are dreptul să ceara votul turdenilor.

Apoi avem un campion al funcțiilor: un șef de partid local e și director la Compania de Apă. Se lansează și în lupta pentru fotoliul de primar, dar nu renunță la directorat. Însă asta nu e tot. Îl vedem și pe lista pentru consilieri județeni. Ne întrebăm: ce vrea să fie? Director, primar, consilier județean? Sau poate nici el nu crede că va câștiga și poate-poate, dacă e înscris pe cât mai multe liste, măcar una va ieși câstigătoare. Funcție să fie!

Eu am intrat în lupta pentru poziția de Primar al Turzii din dorința de a face ceva bun pentru orașul nostru. Cred că pot schimba modul în care e administrat orașul, pentru că nu fac asta din interes personal. Vă cer sprijinul  pe 5 iunie: haideți să generăm o schimbare adevărată la Turda, o schimbare  de care orașul nostru are mare nevoie.

Vă mulțumesc,
Andrei.

4 Raspunsuri la În săptămâna „Școala Altfel”, noi vă propunem un „Primar Altfel”

 1. Lucian spune:

  Daca pe langa caracterizarile personajelor politice ale vremii veti avea si un program serios pentru Municipiul Turda si turdeni , veti avea sansa sa fiti votat de multi locuitori ai acestui oras. Cu respect!

 2. LIVIU CECLAN spune:

  Sa-l intrebati D-l SUCIU, pe primarul ”nostru” (vorba vine ca el ii numai al lui, al gastii care-l sustine si al asistatilor sociali)cu ce bani s-au facut felicitarile de Pasti (nimerite la fix chiar in ajunul campaniei electorale)?!

 3. teo spune:

  chiar ati putea reusi in alegeri. mai multa putere de convingere nu v-ar prinde rau. faceti-va cunoscuta oferta politica, evident!

  hai sa fie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Se încarcă...