Spune-ti Parerea

Justiția dă dreptate Asociației T9 în procesul intentat Primăriei Turda!

Primaria Turda - Copy

După ce Cristian Matei a refuzat să facă publice sumele “confidențiale” pe care le plătește din bani publici, ne-am adresat instanței. Justiția a decis azi că dl. Cristian Matei A ÎNCĂLCAT LEGEA și a dispus ca informația solicitată de Asociația T9 să fie făcută publică. Primăria Turda este de asemenea obligată să plătească 500 RON drept cheltuieli de judecată.

Primăria Turda are dreptul la recurs în termen de 15 zile. Detaliile le puteți găsi în dosarul 4277/117/2017, înregistrat la Tribunalul Cluj la 22/05/2017.

Este o primă victorie a Asociației T9, vom continua să scoatem în evidență toate derapajele administrației locale condusă în mod dictatorial de Cristian Matei.

Asociația T9

Cum vor fi cheltuiți cei 500.000 RON ce nu au fost acordați Spitalului?

500000 pentru spital - Matei - Copy

Cristian Matei susține în continuare că mănăstirea e mai importantă decât spitalul. Postează pe Facebook aceleași argumente: la spital vor veni (nu spune când) sute de milioane de RON (nu spune nici de unde vor veni acești bani). Ne prezintă o hârtie semnată de el însuși, ca dovadă că spitalul va primi 167 milioane RON. Când ne va prezenta și un act semnat și aprobat de Guvernul României, atunci îl vom crede. Până atunci, acele hârtii nu au nicio valoare, Cristian Matei nu face altceva decât să vândă pielea ursului din pădure.

Dle primar, dacă tot ați dat banii la mănăstire, le spuneți turdenilor și cum vor fi cheltuiți? Există vreun deviz estimativ al lucrărilor, o descriere a proiectului? Ați dat o suma rotundă de 500.000 RON Mănăstirii Mihai Vodă fără să prezentați niciun document suplimentar. Ați spus doar că sunt bani alocați dezvoltării orașului, “ca să se termine lucrarea” de acolo. Păi așa justificăm în anul 2017 cheltuielile din bani publici, fără niciun fel de acte? Cine va executa lucrările de acolo, la ce termene, care sunt cifrele exacte ale proiectului respectiv?

Dacă îi respectați pe locuitorii Turzii, explicați public cum vor fi cheltuiți cei 500.000 RON. Până la ultimul leu.

Asociația T9.

Solicităm Consiliului Local să respecte opțiunea cetățenilor Turzii!

500000 pentru spital

Ne vom adresa azi consilierilor locali ai mun. Turda, în numele pacienților Spitalului Municipal Turda, spital în care:

  •    la secția Oncologie nu există defibrilatoare, aspiratoare, iar saloanele nu au băi,
  •    la secția Neurologie nu există electroencefalograf,
  •    la secția Psihiatrie Acuți nu există defibrilator, iar secția Psihiatrie Cronici nu are dotare medicală,
  •    secția Anestezie și Terapie Intensivă necesită numeroase dotări,
  •    absolut toate secțiile au probleme majore din cauza absenței dotărilor și a lipsei de fonduri,

(informațiile de mai sus sunt preluate din Raportul de Studiu, Cercetare și Analiză a activității Spitalului Municipal Turda, studiu realizat in perioada ianuarie-februarie 2017)

Pe baza opțiunii exprimate deschis de peste 1.000 de participanți la sondajul efectuat de Asociația T9 in perioada 29-30 august 2017,

Vom solicita ca fondurile prevăzute a fi alocate de la bugetul local al mun. Turda Mănăstirii Mihai Vodă să fie alocate Spitalului Municipal Turda.

Asociația T9.

Cristian Matei trebuie oprit!

ZMT_manastire - Copy

Dupa 500.000 RON cheltuiți la ZMT, vrea să doneze alți 500.000 RON mănăstirii Mihai Vodă. Sume rotunde, fără nici o justificare concretă, pleacă din conturile Primăriei în buzunarele prietenilor primarului. Acest lucru trebuie să înceteze!

Asociația T9 va fi prezentă joi 31 august la ședința Consiliului Local Turda pentru a cere primarului Matei și consilierilor locali să oprească risipa banilor publici.

Dorim să aflăm:
– Cum s-au cheltuit banii din bugetul Zilelor Turzii? Vom solicita cifre exacte, singurul lucru făcut public de primarul Cristian Matei este că a fost cel mai mare buget din istoria Turzii, aproximativ 500.000 RON
– Cum justifică primarul și consilierii locali necesitatea unei donații de 500.000 RON făcută mănăstirii Mihai Vodă?
– De ce este necesară mărirea tarifelor practicate de Compania de Apă Arieș?

Ședința Consiliului Local Turda va începe la ora 11.00, este o ședință publică, orice cetățean al Turzii poate participa.

Asociația T9.

Directoarea Casei de Cultură Turda se ocupă și de asfaltarea orașului

Asfalt - Copy

Asociația T9 vă explică modul în care se asfaltează str. Rapsodiei:

Pasul 1: Conducerea Domeniului Public Turda afirmă că dl primar Matei și-a dorit să se lucreze mai repede … și decide să caute pe SEAP o firmă care să îi ajute.

Pasul 2: Alege de pe SEAP ofertantul “SEV STRUCTURI SRL” și inițiază oferta la data de 6 iulie 2017, ora 13.56. Stabilește prețul maximal al lucrării la 340.858 RON.

Pasul 3: ofertantul “SEV STRUCTURI SRL” acceptă imediat iar lucrarea este atribuită la data de 6 iulie, ora 14.26.

Fără licitație, fără concurență…. Pur și simplu DPT Turda alege „SEV STRUCTURI SRL” de pe SEAP și prin “cumpărare directă” îi atribuie o lucrare de 74.442 euro.

Totul s-a decis în exact 30 minute.

Pentru informarea corectă a cititorilor mai spunem și că administratorul firmei “SEV STRUCTURI SRL” era până nu demult dna Ana Sevan, director al Casei de Cultură Turda.

Turda este orașul în care autoritățile decid în 30 minute cine primește fără licitație un contract de 70.000 euro.

Asociația T9.

SEAP-1 - Copy

Se încarcă...