Spune-ti Parerea

PENTRU sau ÎMPOTRIVA modificării Legilor Justiției?

Dragnea-Matei-Burciu - Copy

Întrebare adresată reprezentanților PSD Turda: Dle primar Matei, dna deputat Burciu, datorați celor care v-au votat și celor pe care îi reprezentați un răspuns: sunteți de acord cu prevederile noilor legi ale Justiției?

Aceeași întrebare am pus-o și în februarie 2017 și nu am primit niciun răspuns. Extindem întrebarea la toți locuitorii Turzii: sunteți PENTRU modificarea Legilor Justiției așa cum susțin PSD și oamenii apropiați lui Liviu Dragnea sau ÎMPOTRIVĂ? Invităm turdenii să își spună părerea, pentru ca dna Burciu să poată vota în Parlament conform dorinței electoratului din Turda, pe care îl reprezintă.

Care este prima impresie pe care o au turiștii când intră în Turda?

Semn Intrare Turda

Așa ar trebui să arate semnele de intrare în Turda. Am făcut această propunere Primăriei acum 2 ani. Nici Ștefănie, nici Matei nu au fost interesați de propunerea făcută de T9. N-am cerut nimic, dimpotrivă: ne-am oferit să ajutăm la realizarea proiectului.

Semnele de intrare în Turda trebuie să conțină elemente-simbol ale municipiului (exploatarea sării, istoria orașului) și trebuie să aibă un design modern, care să impresioneze turiștii.

Dle primar Matei, nu de heliport și funicular are nevoie Turda, ci de lucruri simple și de bun gust.

Asociația T9.

Diferența dintre fapte și vorbe

Podul-Nov2017 - Copy

Departe de România, o mână de oameni, împreună cu Andrei, ridică un pod de 7200 tone de oțel. La Turda, de trei ani e rupt podul peste Arieș și nimeni nu face nimic. De la primarul Matei până la ocupanții scaunelor de la Guvern, nimeni nu e în stare de nimic. Se laudă că au depus proiecte, au făcut demersuri, au făcut ședințe și comisii, asta în timp ce podul se distruge de la o zi la alta.

Cristian Matei a fugit de răspundere și – exact la fel cum a procedat Tudor Ștefănie acum câțiva ani – a “rezolvat” ca responsabilitatea sa fie trecută la Ministerul Transporturilor. Nu a făcut-o pentru ca problema să fie soluționată, ci ca să scape de ea.

Echipa lui Andrei va termina de montat podul în câteva luni, în timp ce “echipa PSD” va continua să ne ducă cu vorba.
Asta e diferența dintre fapte și vorbe.

Cum a cheltuit famiglia Matei 2.600.000 RON = SECRET !!

Namol-Spa - Copy

Salina Turda refuză să răspundă la întrebările referitoare la modul cum, prin directa implicare a doamnelor Oana Matei și Gianina Matei, au fost cheltuiți peste 2 milioane RON din programul WorkCall. Am pus întrebări simple, cum ar fi “care e adresa siteului web al acestui program?”, “care a fost firma ce a asigurat serviciile de catering?” sau “care este numarul de persoane care au participat?”.

La TOATE aceste întrebări, răspunsul a fost stupefiant: “părțile se angajează să păstreze confidențialitatea documentelor, materialelor, datelor și informațiilor în legătură cu proiectul”.

Așadar, 2,6 milioane RON ajung la Turda, membrii familiei Matei dețin funcțiile cheie în derularea acestui program, iar modul cum sunt cheltuiți acești bani este confidențial !?!

Oana Matei și Gianina Matei sunt fiica și respectiv nora actualului primar Cristian Matei.
Cristian Matei era președintele Consiliului de Administrație al Salina Turda SA la data desfășurării programului.

Răspunsurile primite depășesc orice logică…. s-au cheltuit peste 100.000 RON pentru un website, iar el rămâne secret???

În condițiile acestea, nu ne miră faptul că fostul senator Alexandru Cordoș se delimitează de acțiunea respectivă și ne sugerează să-i întrebăm pe coordonatorii programului dacă vrem să aflăm mai multe informații.

Într-un oraș mic, din inima Transilvaniei, familiilor de rând nu le ajung banii de la o luna la alta. Famiglia Matei cheltuie 2.600.000 RON din bani publici și nu dă nimănui socoteală.

Doamnelor Oana Matei și Gianina Matei, domnule primar, dacă am spus ceva incorect, vă rugăm să faceți precizările de rigoare. În caz contrar, și tăcerea e un răspuns…..

Publicăm aici răspunsul integral primit de la Salina Turda.

Asociația T9

Justiția dă dreptate Asociației T9 în procesul intentat Primăriei Turda!

Primaria Turda - Copy

După ce Cristian Matei a refuzat să facă publice sumele “confidențiale” pe care le plătește din bani publici, ne-am adresat instanței. Justiția a decis azi că dl. Cristian Matei A ÎNCĂLCAT LEGEA și a dispus ca informația solicitată de Asociația T9 să fie făcută publică. Primăria Turda este de asemenea obligată să plătească 500 RON drept cheltuieli de judecată.

Primăria Turda are dreptul la recurs în termen de 15 zile. Detaliile le puteți găsi în dosarul 4277/117/2017, înregistrat la Tribunalul Cluj la 22/05/2017.

Este o primă victorie a Asociației T9, vom continua să scoatem în evidență toate derapajele administrației locale condusă în mod dictatorial de Cristian Matei.

Asociația T9

Se încarcă...