Primarul Cristian Matei se opune unui audit financiar la Primăria Turda?

Audit Financiar - Stop - CopyDl.Cristian Matei începe cu stângul mandatul de Primar al Turzii. Afirmă că nu se poate face un audit extern la Primăria Turda, în timp ce în București, Ploiești și Reșița primarii noi aleși nu au nimic de ascuns. Dle Matei, cum explicați că în București, Ploiești și Reșița se fac auditări externe, iar la Turda nu?

Cităm din presa centrală și locală:
Antena 3 , Adevărul și România Liberă, 30 sep 2015: „Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, miercuri, efectuarea unui audit extern independent la Primăria Capitalei, acesta fiind solicitat de primarul general interimar, Ştefănel Dan Marin”
CarașOnline, 15 iunie 2016: „Pasul numărul 1 va fi să angajăm o agenţie de audit de renume care să facă un audit de la A la Z în primărie, pe activitatea din primăria Reșița”
Observatorul de Prahova, 28 iunie 2016: „Primarul Adrian Dobre a susținut astăzi că va solicita un audit extern la Primăria Ploiești.”

Dle Matei, ați afirmat azi că „potrivit legislației în vigoare, în cazul instituțiilor publice auditul financiar nu poate fi efectuat de catre un auditor extern ci doar de către Curtea de Conturi”. E altă legislație în vigoare la Turda decât la București, Ploiești sau Reșița?

Asociația T9.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Se încarcă...