Dle Matei, să ne cumpărăm biciclete cu GPS? Sau ni le dă Primăria gratis în 2030?

Biciclete GPS - Copy

„FIP Consulting” SRL a încheiat un contract de 1 miliard (106.879,20 RON) cu Primăria Brăila pentru realizarea unui Plan de Mobilitate Urbană Durabilă. La Turda s-a livrat un document similar. Spunem “document similar” pentru că această firmă de “consultanță” nu face altceva decât să vândă primăriilor un document de câteva zeci de pagini în care înșiruie tot felul de aberații și expresii cu caracter general. A făcut asta și la Carei, Mediaș, Sebeș, Dej, Moinești, Odorheiu Secuiesc, Slobozia, Zalău, Piatra Neamț, Lugoj, Brăila, Satu Mare.

Documentul livrat Primăriei Turda ne promite 33,86 KM de piste de biciclete până în 2030. Nu 33 km,  nici 34 km, ci fix 33,86 km. Asta înseamnă să ai viziune……
Ne mai spune că vom putea închiria 300 biciclete “clasice sau electrice, cu GPS sau aplicație navigație și sisteme de siguranță”, disponibile în 20 stații de închiriere. Total 1.25 Milioane euro.

Dle Matei, de unde știe FIP Consulting cât va costa o bicicletă cu GPS în 2030??

Documentele sunt identice ca structură, informația este superficial particularizată de la un oraș la altul. Nu se ostenesc nici măcar să schimbe cuprinsul documentului.

Calarasi - Copy

Piatra Neamt - Copy

Zalau - Copy

Surpriza vine de la Dej. Imaginea alăturată conține formulele de calcul pentru “duratele de deplasare în raport cu fluxul de trafic” în… Dej !  Le găsiți la pag 135-136 ale Planului de Mobilitate făcut de FIP Consulting. Dle primar Matei, dacă mergeți la Dej, să vă luați formulele astea cu dvs, altfel nu știm cum vă veți descurca în traficul din Dej !

Formule - Copy

Cine este Radu Andronic de la FIP Consulting, aflăm dintr-o anchetă pe care o găsiți aici. Este omul care a reușit să depună două proiecte europene în primele cinci minute după începerea înregistrării online a propunerilor. Se întâmpla la două zile după ce a plecat din funcția de consilier personal al Ministrului Comunicațiilor.

Informațiile sunt luate de pe internet. Daca vreo informație este incorectă, vă rugăm să ne contactați.

Asociația T9.

 

Dle Matei, să ne cumpărăm biciclete cu GPS? Sau ni le dă Primăria gratis în 2030?

  1. dorel spune:

    deci banii aia multi i-a facut domnul primar pe „persoana fizica”.
    se poate verifica cati bani a virat domnul primar ca impozit pe persoana fizica in acesti ani?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Se încarcă...