Vor vota Consilierii Locali din Turda cum doresc turdenii sau cum vrea partidul?

Primaria Turda - Copy

Doamnelor și domnilor Consilieri Locali,

Joi 29 septembrie la ora 13.00 aveți primul examen din mandatul dvs. Va trebui să decideți dacă veți vota disciplinat, așa cum v-o cere șeful partidului dvs, sau dacă veți vota așa cum v-o cer locuitorii Turzii.
Cetățenii municipiului Turda, aproape în unanimitate, se pronunță ÎMPOTRIVA achitării facturilor restante la utilități, din bani publici, în regim preferențial, pentru anumite persoane private.
E normal ca toată lumea să fie revoltată din cauza acestui proiect de hotărâre. E nedrept, e imoral, e abuziv, îndrăznim să spunem că e chiar ilegal (Legea 114/1996 prevede clar obligațiile chiriașilor).
Pe marginea acestui subiect, o parte a presei locale tace prudent, nu se pronunță. Poate nu vrea să supere pe nimeni. O altă parte a presei relatează fiecare comunicat pe această temă și se implică, încearcă să contribuie la rezolvarea problemei.
Nu discutăm dacă suma respectivă e mare sau mică (48.560 RON), însă e vorba de un principiu: este corect ca apa și curentul consumate de anumiți cetățeni să fie plătite de noi toți? Daca votați pentru adoptarea acestei hotărâri, veți crea un precedent. Pe motiv că nu au venituri suficiente, și alții vor cere Primăriei tot felul de subvenții de la buget. Unii pot cere sa le decontați banii de benzină, biletele de autobuz sau – de ce nu? – contravaloarea drumurilor cu taxi-ul.
Citiți ce spun cei care v-au votat, care v-au mandatat sa ocupați funcția de consilier local. Le găsiți opiniile pe diferite pagini de Facebook. Îi cunoașteți, sunt vecinii dvs. Vă veți întâlni pe stradă cu ei și va trebui să le explicați de ce ați ales să votați într-un fel sau altul.

Joi 29 septembrie de la ora 13.00 aveți de ales între a fi un soldat disciplinat la ordinul partidului sau un reprezentant al cetățenilor Turzii.

Asociația T9.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Se încarcă...