Propunem organizarea dezbaterii “Zoo Turda – răspunsuri și soluții”

ZooTurda1

Asociația T9 propune presei locale din municipiul Turda organizarea unei dezbateri publice pe tema situației de la Zoo Turda, în scopul clarificării situației de la Grădina Zoologică Turda și găsirii unor soluții de viitor.

 

Domnilor Gelu Florea (TurdaNews), Ionel Ignat (TurdaInfo), Horea Hudrea (Infoarieș), Aurel Șandru (Turda TV), Marian Oprea (Agora Media), Ovidiu Bucur (Ziarul 15 minute), Emil Hălăștuan (Actualitatea de Arieș),

Doamnei Lia Durlan (Ziarul 21),

 

Asociația T9 vă propune organizarea unei dezbateri publice care să permită presei locale, cetățenilor Turzii și altor participanți la această dezbatere să pună întrebări autorităților locale referitoare la faptele întâmplate între 2011-2017, în legătură cu ceea ce mass media a denumit “Jaful de la Zoo Turda”, mai precis evenimentele care au condus la eșecul proiectului de modernizare a Grădinii Zoologice Turda. Al doilea obiectiv al acestei dezbateri este aflarea intențiilor pe care le au autoritățile locale din Turda cu privire la viitorul Grădinii Zoologice, precum și formularea unor eventuale propuneri ce ar putea veni de la participanții la această dezbatere.

 

Considerăm ca aceasta dezbatere publică este necesară datorită importanței pe care ar fi putut-o avea Grădina Zoologică în dezvoltarea Turzii, precum și pentru clarificarea unor detalii rămase ne-elucidate, referitoare la proiectul de modernizare a acestui obiectiv, proiect blocat în urma cu câțiva ani.

 

Propunem ca la aceasta dezbatere să fie invitați următorii:

 

–          Tudor Ștefănie, fost primar al municipiului Turda 

–          Mircea Irimie, fost viceprimar al municipiului Turda 

–          Cristian Matei, actualul primar al municipiului Turda

–          Radu Crișan, fost administrator al municipiului Turda 

–           Dumitru Iosif 

–           Mate Csaba

–           Zoltan Losonczi Romabelt Import-Export S.R.L.

 

Propunem de asemenea ca la această dezbatere să fie invitați și alti ziariști din mass media locală, regională și centrală, printre care:

–          Liviu Alexa, jurnalist Ziar de Cluj

–          Răzvan Dumitrescu, jurnalist NCN

–          Sabin Gherman, jurnalist Romania Libera

–          Rareș Bogdan, jurnalist Realitatea

 

Propunem ca întreaga dezbatere să fie transmisă live pe internet, iar înregistrarea integrală a dezbaterii să fie pusă la dispoziția redacțiilor oricăror publicații din România ce ar dori să preia conținutul discuțiilor ce vor avea loc.

Propunem ca dezbaterea sa aibă loc în Sala Mare a Primăriei Turda, iar intrarea să fie liberă.

 

În speranța că presa locală turdeană va sprijini ideea organizării acestei dezbateri publice, mulțumim anticipat celor care vor contribui la buna desfățurare a acestui eveniment.

 

Andrei Suciu, 
președinte Asociația T9

Turda,  16 august 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Se încarcă...