E un monstru, da-i al nostru !

Pentru turdeni, clădirea niciodată finalizatei Case de cultură este subiect de discuții de aproape trei decenii. Monstrul de beton din inima orașului a fost și, din păcate, a rămas o pată vizibilă și inestetică pe obrazul Turzii. Administrațiile turdene nu au putut ignora, dar nici nu au putut găsi o soluție viabilă și unanim acceptată, deși nu se poate spune că nu au încercat. Poate a fost lipsă de fonduri, de flexibilitate sau de imaginație.

Suntem siguri că v-ați gândit și voi la toate acestea, motiv pentru care vă provocăm la un Concurs de idei pentru soluționarea acestei probleme.

casa de cultura

Trimiteți ideea voastră pe adresa t9@turdanoua.ro până la data de 10 septembrie 2015, susținută de argumente realiste și pertinente sub forma unui text de maxim 2 pagini (minim o pagină). Ideile glumețe le vom aprecia, dar nu le vom premia. În schimb, cea mai bună idee va fi premiată de juriul T9 cu suma de 900 de lei și va fi publicată pe paginile http://turdanoua.ro/, respectiv https://www.facebook.com/turdanoua.T9. Nu uitați să precizați în mail numele, prenumele și numărul de telefon! Ideile sunt la voi, premiul este (încă) la noi. Facem schimb? :)

10 Raspunsuri la E un monstru, da-i al nostru !

 1. anamaria miclea spune:

  Buna ziua! mi se pare buna ideea de a folosi acest”mastodont”neterminat ,in scopuri sociale:ar fi ideal un centru social de zi,pentru batrani si cei fara niciun tip de ajutor social(eventual copii);cred ca ar da buna imagine orasului(fara a mai vorbi despre serviciul real adus acestuia).2 mese pe zi gratis,cu ajutorul donatiilor,biserici,etc;proiectare de filme ,teatru pentru copii,mi se pare ca ar fi razonabil pentru oraselul nostru.
  Va multumesc.
  ANAMARIA MICLEA

  • Octavian Gruian spune:

   Buna ziua!Va multumim pentru raspuns si va invitam sa il detaliati intr-un mail pe adresa data, astfel incat sa puteti intra in competitie.

 2. Cladirea a fost proiectata ca si „Casa de Cultura”. Asta ar trebui sa fie nu altceva. Parere personala: Parca nu mi se pare chiar normal ca in locul Judecatoriei sa amenajez altceva in timp ce Judecatoria o mut ascunsa intr-o fosta scoala. Las un bloc (blocul „O”) neterminat in plin centrul orasului dar construiesc alte blocuri la periferia orasului (locuintele sociale), Schimb destinatia cladirii construita a fi Casa de Cultura in timp ce nu exista faptic un sediu al ei. – Este o parere desigur, parere ce ar trebui sa influienteze decizia „arbitrilor” ce vor selecta cea mai buna solutie propusa in concurs.

 3. Ludusan Cornel spune:

  Am observat ca voi cei de la T9 tot ziceti ca aveti idei, tot criticati tot ce este in Turda. Dar…solutii aveti? Va mai si laudati ca aduceti firma aia olandeza CTP in Turda, cand de fapt aia este aici din 2014, cand grupul vostru nu era inca infiintat. Ce sa mai spun de SRL-D-uri…cand la acestea finantarea este stabilita de guvern??!

  • T9 Admin spune:

   Buna Cornel,
   Una din solutiile in care credem este sa demonstram celor care investesc la Turda ca aici sunt oameni seriosi, harnici, dornici sa se implice in dezvoltarea comunitatii. Unii dintre noi au discutat cu cei de la CTP cu multe luni inainte ca grupul T9 sa se formeze si ne bucura faptul ca ei au planuri de extindere in zona.
   Daca esti interesat in deschiderea unui SRL-D, te invitam la prima noastra intalnire cu firmele de consultanta pe fonduri europene, in luna septembrie. Data si locul intalnirii vor fi anuntate pe site si pe Facebook.
   T9 Admin.

 4. Paul spune:

  Buna ziua , idei ar fi o multime dar voi lasa doar una

  O sala de forta/fitness.Sportul ar trebuii mai mult practicat de catre toate categoriile de varsta dar ai nevoie de o sala bine dotata cu aparatura si antrenori.Sunt multi campioni si totodata posibili campioni dar nu au nici antrenor nici o sala dotata.
  De ce sa avem doar supermarketuri ,fastfooduri, magazine de haine electronice ,cluburi etc..
  Sunt multe argumente pro in a avea o sala noua care sa atraga campionii de maine dar nu exista nimic in jur sa ii atraga ; aici ma refer desigur la competitii ,sponsori etc deoarece trebuie sa fi motivat in primul rand in a face sport si sa fi disciplinat …dar mai bine ramanem un popor lenes care se plange de situatie.

 5. Adrian spune:

  Cand se anunta castigatorul?

 6. Moldovan spune:

  Ar fi foarte frumos sa facem inca un punc de atractie turistica.
  Raman la ideea ca un acvariu superb cu exponate, teatru, sala de conferinta si loc de joaca pentru copii cu un restaurant ar fie extraordinar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Se încarcă...