Efectul T9 asupra Primăriei Turda

Gunoi2Că Turda e plină de gunoaie nu mai e o știre, a devenit – din păcate – o stare de fapt. Că nu s-a făcut nimic pentru a se preveni această situație, e iarăși binecunoscut. Iată însă cum Asociația T9 a reușit să determine Primăria Turda să îi pună la treabă pe cei de la Protecția Mediului și pe cei de la Prival. Așa cum relatează presa locală, angajații respectivi au fost mobilizați în ziua de sâmbătă 27 feb 2016, după repetate sesizări făcute de membrii Grupului T9.

Așa cum puteți vedea în înregistrarea video a emisiunii Necenzurat din 25 februarie, Călin Pintea – unul din membrii fondatori ai Asociației T9 – prezintă întreaga succesiune a evenimentelor: numeroase articole pe tema gunoaielor au fost publicate pe www.turdanoua.ro începând cu 16 februarie, iar prima discuție cu cei de la Mediu și de la Prival a avut loc pe 18 februarie. A fost nevoie de două emisiuni la TV Turda, pe 19 și 25 februarie pentru ca în cele din urmă autoritățile să iasă din amorțeală pe 27 februarie.

Acest exemplu demonstrează încă o dată că este nevoie de acțiuni civice hotărâte și reluate în mod repetat pentru ca autoritățile să își îndeplinească atribuțiile. Concluziile vă lăsăm să le trageți și dumneavoastră.

Asociația T9.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Se încarcă...