Episodul 2: Infrastructura. Ce s-a discutat la dezbaterea organizată de T9

TTvsTT

Am promis că revenim pe fiecare din temele discutate la întâlnirea organizată de Grupul T9 în Sala Mare a Primariei. Azi, despre infrastructură:

Incontestabil este problema numărul unu cu care se confruntă municipiul Turda, dovadă atât procentul de 46% rezultat din sondajul făcut de T9, cât și tensiunea apărută în sala Primariei atunci când cetățenii au pus întrebări autorităților.

Grupul T9 a avut două sugestii pentru viitor: o transparență totală în acordarea și utilizarea fondurilor publice, precum și o mai mare atenție acordată calității lucrărilor, prin stabilirea unor clauze de contract ce prevăd penalități în caz de execuție defectuoasă.

Unul din subiectele care au fost aduse în atenția autorităților este podul de peste Arieș, de la ieșirea spre Alba Iulia, care la ora actuală este un pericol pentru siguranța cetățenilor. Prof. Octavian Gruian a menționat că unii din elevii turdeni vin pe jos la școală și trec zilnic peste acest pod care prezintă mari deficiențe de siguranță. Așteptăm o reacție promptă a autorităților, înainte de a avea la Turda o situație tragică, asemănătoare cazului de la Balș, unde un tânăr a murit după ce a căzut cu bicicleta într-o groapă nesemnalizată.

Un alt pod care a intrat în discuție luni seara a fost cel care a fost recent modernizat, însă unde unul din trotuare se termină direct în partea carosabilă. Ne bucură reacția promptă a Primariei, care a doua zi a eliberat un comunicat ce anunță închiderea respectivului trotuar.

Vă rugăm să vă exprimați opiniile pe tema infrastructurii municipiului pe pagina noastră de Facebook.

Cu respect,
Grupul T9

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Se încarcă...