Episodul 3: Monstrul. Ce a propus Grupul T9?

monstrul

Am facut o propunere, ni s-a răspuns că suntem nepregătiți. Hai sa vedem cine are dreptate….

Oare noi suntem nepregătiți, sau cei care timp de peste 25 de ani nu au facut nimic? Noi venim cu părerea unor oameni care au realizat multe în sectorul privat, s-au bazat doar pe propriile competențe, iar acum venim cu o idee curajoasă, pe care o argumentăm în cele ce urmeaza. Pentru că mass media turdeană nu a relatat complet propunerea noastra, revenim cu detaliile aferente. Propunem un Business Center, o repartiționare a clădirii în birouri de diferite dimensiuni, care ulterior să fie închiriate firmelor care doresc să-și stabilească un punct de lucru in Turda. Argumente în favoarea acestei idei:

  • Aceste firme vor plăti chirie, taxe și impozite, deci investiția e o sursă imediată de venit. Dacă firmele nu vor fi profitabile ele vor lăsa loc altor firme, deci va fi o selecție naturală a chiriașilor.
  • Aceste firme vor crea locuri de muncă în Turda. Are rost sa mai discutam dacă e un avantaj pentru cetățenii orașului?
  • Locația centrală a clădirii va permite accesul ușor al partenerilor de afaceri, va oferi firmelor interesate o adresă de prestigiu (mult mai bună decat Str.X, Ap.Y, etaj Z,….?!?) precum și un loc potrivit pentru întâlniri și ședințe (sau e mai bine la o cafea la OMV ?? )

Ni s-a spus că e mai ieftin sa fie demolată si construit altceva. Atunci de ce Primăria a decis să o modernizeze? Am înțeles că în scurt timp clădirea va fi renovată, se pare că există un contract în prag de derulare, care prevede montarea de uși și geamuri din termopan.

Ziariștii Gelu Florea și Horea Hudrea au afirmat în prezența primarului Ștefănie ca există un studiu de fezabilitate care estimează modernizarea clădirii la peste 7 milioane euro. Nimeni nu i-a contrazis, deci, bazându-ne pe reputația celor doi ziariști locali, avem certitudinea că informația e corectă.

Acestea fiind spuse, reamintim propunerile făcute de Grupul T9 în cadrul dezbaterii publice:

  1. Clădirea sa fie modernizată doar după ce există un plan complet de acțiune, cu menționarea clară a destinației clădirii și cu o dată fermă pentru darea în funcțiune, precum și existența unor clauze de penalizare în caz de nerespectare a termenilor de livrare. E absurd să pornești la drum fără să știi unde vrei să ajungi.
  2. Modernizarea clădirii sa fie facută pe baza unui parteneriat între factorii implicați. Acest parteneriat va fi realizat între autoritățile locale și centrale, firme interesate, bănci sau alte instituții financiare, eventuali sponsori.
  3. Acest Business Center să poarte numele uneia dintre marile personalități ale municipiului: Mircea-Dimitrie Rațiu, om de știință, inginer, profesor universitar, frate al lui Ion Rațiu.

In urma dezbaterii publice de săptămâna trecută, Grupul T9 solicită următoarele:

A. Publicarea pe site-ul Primăriei a planului de modernizare a clădirii. Ii rugăm pe cei doi ziariști susmenționati să ne ajute in acest demers. Daca acest plan de modernizare se apropie de funcționalitatea unui Business Center, Grupul T9 este deschis ideii unei colaborări în stabilirea parteneriatului amintit la punctul 2.

B. Conform prevederilor legale (Legea 233/2002 pentru aprobarea OG nr.27/2002) cerem Primăriei Turda să raspundă cererii depuse de Grupul T9 pe data de 13 octombrie 2015, prin care solicitam acordarea titlului de Cetățean de Onoare lui Mircea-Dimitrie Rațiu.

Grupul T9.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Se încarcă...