De ce nu face nimic Primăria Turda pentru a stopa exploatările de balastru?

b1

Excavatoarele sapă lângă mormintele turdenilor, iar Cristian Matei spune că “nu se poate face nimic”. Gunoaiele de la 9 Mai sunt deversate în gropile făcute, la doi pași de puțurile de apă ale orașului. Ginerele primarului stă confortabil în scaunul de director al Companiei de Apă și nu mișcă un deget.

Care să fie oare motivul pentru care autoritățile nu aplică legea? Ce se întâmplă la periferia Turzii nu sunt deloc “exploatări piscicole”, motivul pentru care s-au obținut autorizațiile pentru excavare.

Unde intră profiturile rezultate din exploatările de balastru? Să fie cumva o firmă apropiată de PSD, de-asta nu face nimic Cristian Matei?

Asociația T9.

9 Raspunsuri la De ce nu face nimic Primăria Turda pentru a stopa exploatările de balastru?

 1. Mihai spune:

  A facut cineva o plangere la mediu? Deseurile respective au fost decontamin ate? Au voie sa le depoziteze acolo? Asteptam raspunsuri, poluarea panzei freatice este ceva f grav!

 2. Ovidiu Bucur spune:

  Stimați domni, probabil veți fi mirați de acest comentariu, însă vreau să vă întreb dacă știți exact când a fost emisă respectiva autorizație pentru exploatații piscicole?

 3. Ovidiu Bucur spune:

  Bun, am văzut și am auzit cu urechile mele, astfel că pot trage și concluziile: Administrația Ștefănie a emis certificate de urbanism, pentru EXPLOATĂRI PISCICOLE, pe terenuri private. Corect? Iar dumneavoastră îi cereți lui Cristian Matei să ecologizeze aceste terenuri private?

 4. T9 Admin spune:

  Garda de Mediu a solicitat Primariei sa faca ecologizarea terenului, in luna august.
  S-a facut ceva?
  O amenda , o somatie, o retragere a autorizatiei de exploatare?
  Oare de ce in alte orase se poate aplica legea, iar la Turda, nu?
  Exemplu recent la Tg Mures, iunie 2016:
  http://www.radiomures.ro/stiri/zeci-de-amenzi-date-de-politia-tg-mures-pentru-depozitarea-deseurilor.html

 5. Ovidiu Bucur spune:

  Corect. Am citit și articolul de pe Radio Târgu Mureș și acum vă zic în felul următor (argumentativ, fără rea voință, profesionist): Poliția Locală Mureș a aplicat acele amenzi pentru depozitarea deșeurilor în locuri nepermise PE DOMENIUL PUBLIC.

  În ceea ce privește gropile de balast/gunoi etc la care faceți voi referire, acelea sunt pe proprietate privată. Singurele autorități publice abilitate să aplice amenzi în aceste cazuri sunt GARDA DE MEDIU ȘI APELE ROMÂNE, ADMINISTRAȚIA BAZINALĂ MUREȘ. Faptul că Garda de Mediu a vrut să arunce pisica în curtea Primăriei Turda nu ne surprinde, deoarece celor de la Garda de Mediu nu prea le place să lucreze, la fel este cazul și celor de la Apele Române. Știați că Apele Române au în administrare atât albiile cât și malurile râurilor și pâraielor din zonă? Ei bine, pe malurile Văii Racilor a fost nevoie de intervenția Primăriei Turda, a Domeniului Public și a Prival Ecologic Servis. Ei bine, această situație nu poate fi aplicată și pe terenurile private, deoarece se poate considera ca fiind o încălcare a proprietății, astfel că singurele două autorități care pot interveni sunt tocmai GARDA DE MEDIU și APELE ROMÂNE și ca să vă demonstrez că am dreptate, voi lua problema în mâna mea, voi face sesizări, atât către Garda de Mediu, cât și către Apele Române și am să vă demonstrez că, de această dată, sunteți induși în eroare.

  • T9 Admin spune:

   Dle Bucur,
   noi salutăm decizia dvs de a lua problema în mână și vă rugăm să ne tineți la curent cu evoluția situației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Se încarcă...