LMV Turda, baza sportivă în paragină. Cristi Matei se opune proiectului T9

LMV2 - Copy

Terenul de fotbal e plin de buruieni, porțile au fost demontate, pista de zgură e puternic deteriorată. Așa arată baza sportivă de la LMV Turda (actualul CNMV).
Această bază unde zeci de generații de liceeni au făcut sport este acum în paragină. Lipsa fondurilor și indiferența autorităților au condus la distrugerea dotărilor existente, la degradarea gazonului și a terenurilor adiacente.

Asociația T9 a avut două întâlniri cu conducerea liceului și a oferit o soluție de amenajare și întreținere a bazei sportive. Singurul lucru pe care l-am cerut Primăriei Turda și conducerii liceului este să fie de acord cu planul propus de T9. Le-am cerut doar o semnatură, prin care să ne permită intrarea în incinta liceului.

Pe data de 3 mai Asociația T9 a propus conducerii CNMV Turda ca în zilele imediat următoare să trecem la toaletarea zonelor verzi și întreținerea terenului din baza sportivă. Fără vreun cost din partea liceului sau a Primăriei, toate lucrările urmând să fie făcute în mod GRATUIT, cu ajutorul firmelor partenere și a sponsorilor Asociației. A doua zi, pe 4 mai, propunerea a fost comunicată și primarului Cristian Matei, care declara “mă bucur că Asociația T9 a decis să adopte spațiile verzi de la LMV”. Singura “formalitate” ce mai era necesară era o aprobare din partea Consiliului de Administrație a CNMV. De atunci și până azi au avut loc 3 sedințe ale Consiliului de Administratie CNMV, proiectul înaintat de T9 le surâde tuturor, dar nu are nimeni curajul să-l aprobe. Din surse de încredere, ni s-a comunicat o replică a unui membru în Consiliul de Administrație: “Păi cum să aprobăm așa ceva dacă nu vrea primarul?”

Între timp, buruienile cresc, degradarea bazei sportive continuă. Ambiția primarului Matei de a nu lăsa pe nimeni altcineva să facă ceva în Turda pare a fi mai puternică decât orice.

Păcat ca o bază sportivă cândva bine îngrijită este lăsată în paragină, iar cei care își doresc să se implice sunt dați la o parte din cauza ambițiilor politice.

Solicităm public membrilor Consiliului de Administratie CNMV să își spună punctul de vedere. Dacă am spuns ceva inexact, îi rugăm să facă precizările de rigoare.

Mai multe imagini, aveți aici.

Despre cum plouă la LMV prin acoperișul proaspăt renovat prin fonduri europene, o să revenim cu un alt articol.

Asociația T9.

LMV Turda, baza sportivă în paragină. Cristi Matei se opune proiectului T9

  1. Horea spune:

    Cand se juca rugby pe terenul de la lmv arata impecabil.. fotbalul ne-a dat afara so acum terenul a ramas in paragină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Se încarcă...