Cristian Matei = aceeași Ștefănie, cu altă pălărie

Primaria Turda -Stefanie - Matei

Deși a condamnat practicile fostului primar, care a plătit facturile ‘asistaților sociali’ de 5 ori, echipa lui Cristian Matei a aprobat azi cea de a 6-a plată a facturilor de curent și apă pentru așa zisele persoane defavorizate. Ce am reținut din ședinta de azi a Consiliului Local:
– Nu există o evidență clară a ‘asistaților sociali’. Cei de la SPAS Turda afirmă ba că sunt “vreo 600 sute”, ba 700, ba 800.
– Nu există niciun plan de recuperare a acestor plăți. S-au făcut de 5 ori în mandatul lui Tudor Ștefănie, exact la fel s-a procedat și azi. Avem doar promisiuni că “de luni se începe analizarea fiecărui caz în parte”
– Nu se știe sursa de finanțare a acestor plăți. La următoarea rectificare bugetară, angajații Primăriei se vor descurca și vor introduce suma respectivă pe undeva prin buget.
– Nu există nicio garanție ca această situație nu se va repeta peste câteva luni. Deși a fost întrebat de 2 ori acest lucru, dl Cristian Matei a evitat întrebarea.

Este surprinzător cum inițiatorul acestei hotărâri, dl. Cristian Matei, dealtfel un om cu experiență managerială, s-a prezentat în fața legislativului turdean fără o analiză detaliată a problemei și fără a prezenta soluții pe termen lung.

Argumentele commando-ului PSD-PMP-UDMR-PRM au fost un teanc de chitanțe pe care l-a fluturat dl Emil Moldovan în fața consilierilor, ca argument că “există acolo și oameni de buna credință care își plătesc facturile” și ‘greaua moștenire’ invocată de dl primar Matei de fiecare dată când a fost acuzat de opoziție că nu este suficient de ferm în acțiunile sale.

Îi felicităm pe d-nii Rigman, Felezeu, Cordiș, Riter și Micu, singurii consilieri locali care au înțeles că părerea celor care i-au votat este ceea ce contează, nu disciplina de partid. Salutăm pe această cale dorința manifestata de consilierii PNL Rigman, Felezeu, Cordiș și Riter de a se detașa de acțiunile fostului Consiliu Local, precum și gestul dlui Ovidiu Micu (ALDE) de a vota împotriva hotărârii respective, ultimul dintre acești domni chiar a oferit 10 locuri de muncă pentru cei dintre ‘asistații sociali’ care ar dori să lucreze.

Din păcate, s-a creat un precedent pe care nu ni-l doream, Consiliul Local Turda a decis să acopere de la buget cheltuielile unor persoane fizice. Fără să avem o listă a acestor persoane, fără să existe o defalcare a acestor cheltuieli pe fiecare familie, fără niciun act care să justifice alocarea acestor bani. Pur și simplu, Consiliul Local a decis să șteargă cu buretele tot ceea ce au consumat anumiți turdeni.

Asociația T9.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Se încarcă...