Turda trebuie să susțină toate sporturile, nu doar handbalul

handbal-Potaissa - Copy

Este important ca toți tinerii ce fac sport să fie susținuți. Nu doar cei care aleg handbalul. Municipiul Turda trebuie sa promoveze educația tinerilor prin sport, să sprijine fiecare sportiv în mod egal. Fie ca e vorba de atletism, fotbal, baschet sau handbal, mișcarea înseamnă sănătate. În acest sens, fiecare sportiv turdean trebuie ajutat în mod egal.
Asta pentru că vorbim de bani publici, proveniți din taxele și impozitele cetățenilor. Este incorect ca o familie ce platește taxe și impozite în Turda și ai cărei copii nu aleg handbalul ci o alta disciplină sportivă să nu fie ajutați în mod similar.

Unii spun că trebuie încurajată performanța. E discutabil, mai ales când performanța nu aduce profit. Municipiul Turda este acționar într-un club de handbal ce nu are venituri decât din sponsorizări. Un club de handbal ale cărui meciuri din Cupele Europene nu sunt transmise de niciun canal TV (doar pe internet, prin canalul YouTube al unui ziar local care e susținut din alți bani publici). Audiența celui mai recent meci a fost doar 218 vizitatori online (cu o singura apreciere!!), la care dacă mai adaugăm cele câteva sute de spectatori la meciul din sala Gh. Barițiu din Turda Nouă, ajungem la o audiență totală de maximum 1.000 de oameni, după o investiție de aproximativ 700 mii de euro pe an, din bani publici.

Mulți dintre cetățenii Turzii ne-au întrebat: „Unde e rentabilitatea acestei investiții?”

Se investesc anual peste 700.000 euro într-un sport care e urmărit de maximum 1.000 de oameni, este jucat de 15-20 sportivi și nu aduce nicio încasare.

Dacă ne raportăm la numărul de jucători:
700.000 euro împărțit la 20 jucători = 35.000 euro pe an per jucător.

Dacă luăm în considerare numărul de persoane interesate:
700.000 euro împărțit la 1.000 spectatori fideli = 700 euro pe an per spectator.

Poate că Turda, un oraș sărac din inima Transilvaniei, ar trebui să se gândească mai bine pe ce cheltuie banii publici.

Asociația T9.

(captură YouTube TurdaNews)

UPDATE: Dl. Gelu Florea ne-a rugat să facem o rectificare: numărul persoanelor interesate a fost  1.058, nu 1.000.
UPDATE #2:
un cititor ne-a trimis link-ul cu sponsorii echipei din Luxemburg. Doar firme private, fără bani publici de la vreo primărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Se încarcă...