Diferența dintre oameni de acțiune și politruci

WhatsApp Image 2017-10-21 at 21.08.45

De trei ani de când e rupt podul peste Arieș, au trecut pe acolo doar primarul Matei și prefectul Vușcan. La costum și cravată, au dat „indicații prețioase”, au constatat situația, au dat interviuri presei și au plecat spunând că problema trebuie rezolvată de alții. Podul își continuă degradarea, autoritățile au alte priorități: festivaluri, serbări, tăieri de panglici pe la diferite chermeze.

Spre comparație, undeva într-o țară îndepărtată, „din lumea a treia”, cum ne place să spunem, o mână de oameni își văd zilnic de treabă. Lucrările la podul la care lucrează Andrei se desfășoară în ritm alert. Au fost montați piloni de susținere iar prima bucată de 1200 de tone va fi instalată în câteva săptămâni. Un al doilea segment de 1200 de tone este în curs de asamblare.

Asta e diferența dintre pălăvrăgeala unor politicieni de duzină și seriozitatea unor profesioniști. Diferența dintre vorbe și fapte. Diferența dintre a te lăuda cu „proiecte care au fost demarate” și a lucra serios, după un plan bine stabilit.

România se va dezvolta doar atunci când va înceta să asculte promisiunile mincinoase făcute de politicieni și se va baza pe oamenii care tac și fac.

Asociația T9.

Notă: În imagine aveți stadiul actual al podului unde lucrează Andrei, o să vă ținem la curent cu evoluția proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Se încarcă...