Dle Primar Matei, T9 susține modernizarea zonei industriale, dvs faceți case pe Barbu Lăutaru…..

SMT-22 Decembrie 1989-euro-T9

Dl Primar, e bine că există o strategie pt str. Barbu Lăutaru. Dacă aceasta este prioritatea Primăriei în folosirea fondurilor europene, vă solicităm să ne comunicați, cine a decis ordinea acestor priorități?

Pentru buna informare a locuitorilor mun Turda, facem publice următoarele informații, disponibile în interviul acordat Ziarul Financiar de Remus Trandafir, consultant al ministrului Fondurilor Europene precum și (pentru cei care vor să citească toate detaliile) în ghidul complet publicat pe 3 octombrie:

  • Ministerul Fondurilor Europene precizează: “Primăria este obligată să intre în parteneriat cu comunitatea locală, reprezentată de ONG-uri, de mediul privat, chiar de persoane fizice” (minutul 16:03).
  • Această măsură a fost publicată “săptămâna aceasta”, mai exact pe 3 octombrie (minutul 4:18)
  • Fondurile vor fi alocate unor zone clar definite (minutul 4:40), cu mențiunea că dacă zona nu este încă definită, se poate defini acum, în timpul constituirii strategiei.
  • Fondurile se pot aloca lucrărilor de apă / gaz / canalizare (minutul 5:39) și asfaltare (minutul 7:32)
  • Strategia trebuie făcută împreună cu un ONG (minutul 9:23)
  • Este necesară o planificare prealabilă a tuturor lucrărilor (minutul 11:17), detalii ce trebuie specificate în strategia de care vorbim
  • Se pot depune proiecte în valoare de până la 4 milioane euro (minutul 14:12)

Reamintim că Asociația T9 a depus la Primăria Turda pe 14 septembrie o analiză a situației din zona ‘str.22 Decembrie 1989’, incluzând părerile firmelor din zona respectivă. Este exact ce acest program solicită, prin responsabilizarea comunității locale, a ONG-urilor (T9) și a mediului privat (firmele din zonă). Noi am vorbit doar de strada 22 Decembrie 1989, însă această măsură ne permite să extindem investiția și la zona adiacentă.

Precizăm și motivele pentru care susținem reabilitarea acestei zone: firmele de pe acea stradă contribuie cu un procent ridicat la bugetul municipiului. E vorba de o stradă de cca 3 km, în comparație cu zeci de kilometri corespunzători celorlalte aproximativ 150 de străzi din Turda (scuze anticipat dacă cifrele nu sunt foarte exacte). Pe de altă parte, unele din aceste firme au posibilitatea (fonduri și angajați) să ne ajute la buna îndeplinire a acestui proiect. De asta am decis să începem cu această stradă. Știm că fiecare turdean este nerăbdător să vadă modernizări pe strada sa, însă trebuie început de undeva. Dacă această zonă e modernizată, e posibil să vină și alte firme să își deschidă sediu acolo. Dacă o lăsăm așa, poate unii chiar vor pleca în altă localitate și atunci pierderea e și mai mare. Deci putem privi această modernizare a zonei și ca pe o investiție, care poate aduce venituri suplimentare la bugetul Turzii.

Un motiv suplimentar pentru ca aceste fonduri să fie accesate: pe lângă oportunitatea modernizării zonei industriale, în zonă exista și familii cu nevoi sociale, deci aceste fonduri permit finanțarea atât a unor lucrări de modernizare a zonei industriale cât și a unor proiecte cu impact social.

Asociația T9

Dle Primar Matei, T9 susține modernizarea zonei industriale, dvs faceți case pe Barbu Lăutaru…..

  1. Cota Daniela spune:

    O initiativa foarte buna,chiar astazi am fost in zona in cautarea unui magazin cu produse confiscate…in afara de faptul ca am dat pe margine dintr-o groapa in alta ,zona este pustie si vai de sufletul ei.Stiu ca trebuie sa va tineti promisiunile electorale si sa va alegeti prioritatile dar ar fi bine sa incepeti intr-un punct fierbinte…de acolo unde modernizarea are si beneficii pentru orasul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Se încarcă...