Scrisoare adresată turdenilor, inclusiv d-lui Irimie

poza4 - CopyDragi turdeni,

Unul dintre candidații la Primăria Turda ne-a scris recent. Balaurul a vorbit, prin unul din cele 3 capete ale sale. Drept urmare, îi răspundem, ca un drept la replică, însă vrem să ne adresăm vouă tuturor.

Asociația T9 nu este un partid politic. Suntem singura organizație din Turda care ia atitudine împotriva politicienilor corupți, împotriva risipei banului public, împotriva gropilor și a mizeriei care au împânzit Turda în ultimii 26 de ani.
Noi nu participăm la alegeri. Suntem o organizație civică și susținem un candidat cinstit, harnic și incoruptibil. Candidatul susținut de Asociația civică T9 este un om integru, care a lucrat doar 9 luni în Primărie și care și-a dat demisia când a simțit că nimeni din Primărie nu este interesat de experiența sa în domeniu. Surprinzător, politicienii turdeni nu au avut nevoie de un om ce a construit zeci de poduri și drumuri în străinătate…. Dar ce este normal în Romania sau în Turda??

Avem nevoie de ajutorul vostru pe 5 iunie ca să ne luăm Turda înapoi de la o clasă politică care copleșește orașul. Pentru că:

 • Gradul de rudenie și relațiile personale cu șefii partidelor politice decid în ce funcție ajungi în regii sau prin Primărie.
 • Contractele pe banii publici se fac cu lipsa totală de transparență.
 • Turdenii PLĂTESC de 10 ori MAI MULT pe metrul pătrat de asfalt decât cei din Moldovenești.
 • Banii turdenilor sunt împărțiți între politicieni și firmele lor de casa. Sub formă de bani dați pe lalele și câte 10 milioane de RON pe „alte cheltuieli“.
 • Suntem revoltați de risipirea banului public (gen ‘refațadizare’ Casa de Cultură)
 • Suntem foarte nemultumiți de starea orașului (gropi și gunoaie peste tot, străzi asfaltate doar pe hârtie)
 • Ne-am săturat de politicieni mediocri, traseiști, protectori ai corupților

Aceasta este ideologia noastra: vrem municipiul Turda fără corupți, falimentari, netrebnici în funcții publice. Ideologia noastră nu este „ciolanul“.
Suntem întrebați tot timpul ce am făcut pentru Turda în ultimii 20 de ani. Vă răspundem:

 • Am învățat cum să răzbatem în viață fără să furăm.
 • Am reușit să ne construim cariere profesionale sau firme private fără să falimentăm pe alții.
 • Știm să ne descurcăm în viață și dacă nu deținem funcții, avem o meserie ce o putem practica.
 • Așa i-a spus și Ion Iliescu în 1990 lui Ion Rațiu, că n-a mâncat salam cu soia…..

Câteva răspunsuri, domnului care ne-a scris:

 • Este un fapt real că Roland SRL a fost devalizată, iar apoi falimentată. O știe toată Turda. Pe când angajații nu își mai primeau salariile, iar contribuțiile lor sociale nu mai erau plătite, Domnia Voastra vă ridicați pe str. Fabricii o vilă cu doua etaje. Băncile și-au primit banii. Salariații și furnizorii însă, nu! Toți cetățeni ai Turzii.
 • În ceea ce privește sumele aduse la Turda pentru Spitalul Municipal, banii au fost alocați de Ministerul de Finanțe. Și dacă este cum afirmați că doar intervenția personală a unui deputat poate aduce bani pentru necesitățile vitale ale cetățenilor României, atunci SITUAȚIA E FOARTE GRAVĂ. Înseamnă că un membru al legislativului României a intervenit în luarea de decizii la nivelul Guvernului. Asta în România se numește TRAFIC DE INFLUENȚĂ. D-le Deputat, v-am sugera, cu modestele noastre cunoștințe legislative, ca mai întâi să legiferați Lobby-ul în România, după care puteți face “demersuri” sau intervenții după bunul plac. Până una alta, ceea ce susțineti dvs că ați facut, este ilegal la ora actuală în România !!
 • Bineînțeles că mințiți. Așa cum ați făcut-o și când ați afirmat că sunteți “instructor al Forțelor Speciale”. Vă asigurăm că avem propriile informații și cei din aceste structuri s-au amuzat copios. Asa cum ne amuzăm și noi, când vine vorba.
 • Acel nume francez era o identitate de protecție necesară. Securitatea dinainte de ‘89 avea un ordin de supraveghere informativă. Iar acestui turdean i-a fost retrasă cetățenia română înainte de 1989 și a fost declarat persona non grata de către comuniști. Da, numele e francez, însă toți cei care îl cunosc știu că în pieptul lui bate o inimă de turdean căruia îi pasă de ce se întâmplă cu urbea din care face parte. Daca doriți, vă prezentăm tot dosarul de la CNSAS pe tema asta.

Asociația T9.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Se încarcă...