Turdenii vor putea vedea pe site-ul T9 cum se cheltuie fiecare leu din bugetul Turzii

cifre-mg - Copy

Asociația T9 a cerut Primăriei Turda lista completă a facturilor primite și a ordinelor de plată emise între 01.12.2016 – 15.01.2017. Din păcate Primăria nu a respectat termenul prevăzut de legea 544/2001, cele 10 zile au expirat vineri 27 ianuarie. Este a doua oară când Primăria Turda încalcă legea, nerăspunzând la timp la cererile făcute de Asociația T9. Spre deosebire de SC Domeniul Public SA, Compania de Apă Arieș și Salina Turda Durgau SA, societăți care au răspuns prompt, în termen legal și cu documente oficiale, Primăria Turda ne-a răspuns la una din cererile anterioare de pe o adresă personală de Yahoo, cu un document nesemnat, neînregistrat, fără valoare oficială. Sperăm ca acest lucru nu se va mai repeta și că vom primi documentele solicitate în cel mai scurt timp.

Am decis să cerem în fiecare lună lista facturilor primite și a plăților făcute de Primăria Turda, în vederea asigurării unei maxime transparențe a gestionarii banului public. Vom face publică această listă, de îndată ce o vom primi.
Încercăm în acest mod să îl ajutăm pe dl primar Cristian Matei să își pună în practică două dintre promisiunile facute în campania electorală, cea de a “reda Turda turdenilor” și cea de a face public, online, orice document emis de Primăria Turda.

Turdenii vor putea vedea în acest mod, pe site-ul Asociației T9, cum se cheltuie fiecare leu din bugetul Turzii.

Asociația T9.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Se încarcă...