D-le Matei, vinerea viitoare pe Str. Gh. Dima?

strGhDima - CopyD-le primar, felicitări pentru vizita pe str.Cheii, noi am solicitat Primăriei încă din noiembrie 2015 să facă ceva pentru oamenii din zona respectivă. Poate ar fi bine ca în fiecare săptămână să mergeți pe câte o stradă cu probleme. Să stați de vorbă cu oamenii, să vă spună ce probleme au….

Primim pe adresa noastră de email multe nemulțumiri din partea turdenilor, azi publicăm o listă cu șase probleme ridicate de un susținător T9 de pe str. Gh Dima: „Poliția Locală păzește florile din Centru în timp ce în rigola de lângă pompa de apă CAA găsim un câine mort, o canapea, saci cu pampers, borhot de la țuica si altele”, „o gaură de 80×80 cm neacoperită si neprotejată vis a vis de pompa de apă”, „trotuarul este impracticabil”, „de fiecare dată când plouă apa spală tot pietrișul de pe George Enescu si Viilor”, „toată strada Gh.Dima PUTE din cauza canalizării defectuoase”, „câini agresivi sunt hrăniți și adăpostiți în curtea unei clădiri deținute de primărie”.
Dl. Kepes Csaba Antal (0741.***.***) menționează că a sesizat autoritățile de 4 (PATRU) ori în ultimii 5 ani, fără vreo reacție semnificativă din partea autorităților. Îl felicităm pe dl. Kepes pentru atitudinea perseverentă și sperăm că problemele menționate de dânsul vor intra cât de curând în atenția autorităților competente.
Redăm mai jos textul integral al sesizării primite de la dl. Kepes, sesizare trimisă atât Primăriei Turda cât și Prefecturii Cluj:

Catre Primaria Turda si Prefectura Cluj,
Acesta sesizare o fac in speranta ca se va si rezolva macar o parte din ea.

  1. Pe strada Gh Dima/George Enescu exista o rigola pluviala care este folosita de locatari ca si canalizare uni din acesti oameni mai au si porci si alte animale. Cert este ca toata strada PUTE intr-un hal de neimaginat mai ceva ca la tara.

Ca si rezolvare solicitam : sa faceti canalizare, sau sa obligati pe fiecare sa faca fose ;

Canalul pluvial ar trebui acoperit cu dale in forma de ”os”.

  1. A doua problema pe care dorim sa o aducem la cunostinta, strada fiind in panta de fiecare data cand ploua apa spala tot pietrisul de pe George Enescu si Viilor la noi  in curte ,in  garaj si pivnita pentru ca strada a fost amenajata cu pietris pus de a valma, si care a cauzat strada sa fie ridicata insa nu s-a dat nicio cadere in debleu cum ar fi fost normal, si de zece ani de cand stau aici m-am cam saturat sa tot dau la lopata;  oameni mai in varsta (70 ani) de pe strada spun ca de cel putin 50 de ani nu s-a facut nimic pe strazile mai sus mentionate, in plus tot balastrul ce il puneti pe strada  apa il spala pe drumul principal ( acestea sunt cuvintele inginerului vostru citez:” noi punem toamna balastru pe strada si in primavara tot noi il adunam de pe principal”)

Ca si rezolvare: asfalt domnilor pus folosind o nivela si un topograf nu cu excavatorul si lopata la intamplare –cum s-a putut face pe Barbu Lautaru si pe alte strazi laturalnice din zona.

  1. A treia problema ar fi, trotuarul care este inpracticabil nu ma pot duce cu fetita mea pe trotuar ca ne este frica sa nu cada, carucioarele de copii trebuie purtate in brate si oamenii prefer sa coboare prin noroi sau iarna pe zapada pentru ca trotuarul lipseste sau nu poate fi folosit.
  2. O a patra problema se refera la jonctiunea canalului pluvial cu canalizarea orasului chiar vis a vis de pompa de apa CAA. Aici se afla o gaura de 80*80 cm neacoperita si neprotejata. Adanca de peste 1m ar putea inghiti un copil in orice zi.
  3. Problema romilor care locuiesc in zona din apropiere, care fac mizerie pe strada nostra, arunca gunoaie cu tot cu sacul pe tot parcursul saptamanii nu numai in zilele de colectare a gunoiului , in rigola pluviala mentionata mai sus azi am gasit si un caine mort, o canapea, saci cu pampers, borhot de la tiuca si altele … intra la oameni in curte sa fure, fac galagie noaptea, muzica dat la maxim pana dimineata, isi lasa copii  de 2-3 ani nesupravegheat  pe strada pe intruneric – riscand sa cada in rigola a carei adancime este de 2 metrii la intrarea in canal sau putem sa ii lovim cu masina pt ca se aseaza pe drum,  cei mari  fac distrugeri de ex pe casa am decorativa, sub care este polistiren, au dat cu pumnul si au spart peretele, am plantat niste brazi in fata casei ca sa arete strada cat de cat au furat brazii ( pt asta au luat amenda pt ca I am prins), si alte probleme de genul asta iar in tot acest timp politia locala pazeste florile in centru si patruleaza sa nu traversezi in loc nemarcat cate 4-5 agenti.
  4. Si ar mai fii problema cainilor care sunt hranitii si adapostitii in curtea unei cladiri detinute de primarie, de catre chiriasii acesteia. Persoanele nu recunosc ca acesti caini ar fi ai lor insa ii vedem iesind si intrand in fecare noapte iar daca incercam sa ii gonim se adapostesc tot acolo. Cainii sunt deja numerosi si agresivi. Latra TOATA nopatea, imprastie gunoaie si fecale peste tot iar dupa lasarea intrunericului nu se poate trece pe strada fara a fi latrati si atacati – sotia mea coboara din masina cu o bata pentru a-I speria si a putea intra in garaj.

Situatia este de neacceptat in conditiile in care ne aflam la 200 m de Centru, la 5 m de statie de autobus, la 5 m de pompa de Apa a CAA si iesim cu masinile direct pe E60 purtand noroiul pe cauciucuri.

Platim taxe ca si cei de pe Barbu Lautaru si nu facem atata zarva si mizerie ca si ei nu e necesar sa se cheme politia ca facem scandal deci nu cheltuieste comunitatea mai nimic cu noi. Nu traim din ajutor social, platim taxe si facturi la apa si canal si nu vindem tigari fara timbre. Se spala covoare in drum, se bat pe strada, se joaca fotbal si se incurca circulatia, copii de rromi sar in fata masinilor si se depoziteaza gunoiul pe strada direct incepand de sambata chiar daca se aduna luni – si totusi ei au meritat asphalt si rigola acoperita.

Ramanem In asteptarea raspunsurilor punctual si a solutionarii rapide a problemelor. Faptul ca o doamna a venit si a facut „referat” si m-a mai si purtat cu dansa de asistent  ca sa ii arat gunoiul in drum si fecalele umane si porcine din rigola, sau sa ii arat vecinii despre care si politia are cunostinta, nu inseamna ca s-a solutionat ceva.

Mentionez ca este deja a 4 a sesizare depusa in ultimii 5 ani, si a 2a online. Fapt ce se poate verifica in arhiva dvs.

Kepes Csaba Antal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Se încarcă...