În pofida cozilor de topor, T9 plantează copaci!

T9-spital2Înțelepciunea populară ne spune că ”cine nu a plantat un copac a trăit degeaba”… E o afirmație asumată de majoritatea locuitorilor unei țări în care copacii se taie în neștire. Nu fiindcă sunt dăunători, ci fiindcă sunt profitabili (pentru cei care îi masacrează).

În acest context, Grupul T9 și-a asumat riscul de a-și afirma identitatea (și) plantând copaci. Benevol. Ba chiar cu drag. Nu pentru a contribui la reîmpădurirea zonelor defrișate abuziv, ci pentru a aduce un strop de normalitate într-o societate ce pare a se complace confortabil între gunoaie și terenuri virane. Nu cu presa atârnată în coadă, ci cu hârlețul în mână. Nu pentru că n-ar fi existat muncitorii plătiți să facă treaba, ci pentru că sentimentul de împlinire îl dă așezarea copăcelului în pământul ce i-a fost menit.

A fost al doilea pas important, după o acțiune amplă de curățare a unui teren viran din preajma spitalului municipal. Speranța noastră este că, la primăvară, va începe să arate a spațiu verde îngrijit de cineva. Dar, dacă speranța noastră depinde de aceleași persoane care au privit cu nepăsare acumularea de gunoi și, probabil, au și contribuit la creșterea ei, atunci am avea motive bine întemeiate să compătimim puieții plantați.

Suntem, totuși, optimiști. Altfel nu ne-am fi asumat riscul de a fi priviți ca naivi.

T9-spital1T9-spital3

4 Raspunsuri la În pofida cozilor de topor, T9 plantează copaci!

 1. Ludusan Cornel spune:

  Pai tocmai ca nu ati fost cu presa atarnata, nu se stie ca la actiunea de curatare a terenului de la spital un muncitor si-a sfasiat fata cu drujba! Oare avea protectia muncii? pe de alta parte sa nu credeti ca voi cu 4-5 copacei plantati si cu identificarea unor probleme(pe care le stiu toti), ati pus coada la cireasa??!!!

 2. Octavian Gruian spune:

  Da, domnule Ludusan, muncitorul avea protectia muncii, iar accidentul a fost anuntat celor care aveau competente in domeniu.Daca ar fi fost in neregula, ati fi aflat cu siguranta din presa, insa asa, nu a fost o stire. Cat despre copacei, puteti sa va convingeti la fata locului de numarul lor.Vă multumim pentru interesul acordat în demersul nostru de a pune coada la cireașă si sper să ajungem la situația în care nu vor mai exista probleme care să ne dea de lucru nouă și de comentat dumneavoastră.

 3. Balog Bellu Catalin spune:

  Lorans Soares Szasz spunea intr-un seminar ca succesul in afaceri(si viata) nu consta in a face lucruri geniale ci de a fi perseverent in a face bine, lucruri obisnuite.
  Ce e trist e ca cei care nu sunt capabili de performanta sunt de fiecare data capabili sa gaseasca nod in papura :)

 4. Bulgaria Sabina spune:

  De la cei buni se invata lucruri bune… Iar rautatea este doar bunatate stricata !
  Spor la treaba ! ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Se încarcă...