T9 afirmă: cel mai important lucru este viața oamenilor !

AsaDA

În timp ce juriștii CNADR și cei ai Primăriei se ceartă pe diferite articole din legi neclare, locuitorii Turzii își riscă viața trecând pe jos podul peste Arieș. Asta pentru că nimeni nu vrea să plătească repararea podului. Asociația T9 s-a interesat ce se poate face în situația asta: până la repararea podului, zona ar trebui semnalizată corespunzător. Dar nu așa cum este acum, ci cu separatoare din beton, iar circulația să fie restrânsă la o singura bandă, cu instalarea unor semafoare intermitente și, bineînțeles, o semnalizare prealabilă corespunzătoare.

Ca să aveți o imagine mai exacta a soluției, vă prezentăm o simulare pe computer, făcută cu ajutorul lui Andrei Suciu, unul din membrii fondatori ai T9. Andrei a fost Manager de Proiecte de Infrastructură, timp de aproape 10 ani în Dubai, cu zeci de poduri și lucrări de infrastructura la activ.

Consideram că cel mai important lucru este viața oamenilor. Poate că, momentan, nu există fonduri pentru reparații , însă este inacceptabil ca viața unor oameni să fie pusă în pericol de indiferența manifestată de autorități. Pentru imagini sugestive, dați click aici.

Încheiem cu o atenționare (ironică, desigur):
Vă rugăm să observați că am adaptat soluția propusă de Andrei la obiceiurile locale și am lăsat zona pietonală să aibă ieșire direct în banda de circulație dinspre Alba. Așa e proiectat și podul recent renovat de lângă Holcim, cu ieșirea pietonilor direct în carosabil.
Urmărim în continuare când și cum se va aplica dispoziția Primăriei, prin care s-a decis închiderea respectivului trotuar, “în cel mai scurt timp”. Au trecut 2 săptămâni, încă nici un progres.

Pentru cei care urmăresc activitatea Asociației T9, avem un îndemn simplu:
– Daca vă plac ideile noastre, dați-ne un Like.
– Daca nu, dați un Share mai departe, le va place altora :)

Ne găsiți pe www.turdanoua.ro și pe Facebook,

Asociatia T9.

T9 afirmă: cel mai important lucru este viața oamenilor !

  1. Cristian Arion spune:

    Domnilor din T9, va felicit !
    Se vede ca ganditi altfel decat cei care conduc astazi Turda.
    Meritati sa fiti in fruntea orasului, va rog sa mergeti mai departe.
    Cred ca sunteti singura sansa pe care o are orasul asta de a iesi din saracia si mizeria in care este azi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Se încarcă...